La Judecătoria Tulcea, din 14 dosare de abuz sexual asupra copiilor, un singur condamnat a luat închisoare cu executare

.
. (investigatoria.ro)

Publicaţia Libertatea atrage atenţia asupra situaţiei existente la Judecătoria Tulcea, unde din 14 dosare de abuz sexual asupra copiilor, un singur condamnat primeşte închisoare cu executare.

Concret, sursa citată afirmă că, în ultimii patru ani, pe rolul Judecătoriei Tulcea au existat 14 dosare având ca obiect „act sexual cu un minor”, din care în 6 nu s-a dat încă o sentinţă, 5 au primit condamnări cu suspendare, într-un caz s-a dat o măsură educativă, iar într-un altul condamnatul a ajuns după gratii doar pentru că avea alte două pedepse. Un singur agresor a primit o pedeapsă cu executare şi asta după ce a abuzat doi copii în formă continuată.

La începutul lunii aprilie, Libertatea a prezentat cazul unui pedofil de 28 de ani, care a primit 3 ani de închisoare cu suspendare după ce a abuzat sexual o copilă de 12 ani. Magistraţii au ales două sentinţe spre limita inferioară pentru cele două acuzaţii aduse bărbatului – corupere sexuală şi act sexual cu un minor – deşi nu a fost cooperant cu autorităţile de-a lungul anchetei. Cazul său nu este unul izolat pentru Judecătoria Tulcea.

La finele anului trecut, legiuitorii au ridicat pedeapsa minimă pentru un act sexual cu un minor, atunci când agresorul este major. Astfel, dacă victima are sub 14 ani, agresorul major poate petrece de la 5 la 12 ani în spatele gratiilor. Iar dacă victima are între 14 şi 16 ani, agresorul poate primi o sentinţă de la 3 la 10 ani de închisoare. Pedepsele sunt ceva mai mici atunci când inculpatul este la rândul său minor. Aceasta fiind situaţia în doar unul dintre cele 14 dosare aflate în ultimii patru ani pe rolul Judecătoriei Tulcea.

Publicaţia citată mai precizează că în dosarele analizate, chiar şi în cele în care sentinţa s-a dat abia după modificarea Codului Penal, s-a aplicat fosta lege, având în vedere că toate faptele au avut loc înainte de noiembrie 2020.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne