Kuleba: Ucraina este alături de Moldova, pe fondul ameninţărilor din partea Moscovei

Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova
Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova (presedinte.md)

Ucraina este alături de Republica Moldova pe fondul ameninţărilor venite din partea Moscovei, a declarat ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

"Suntem alături de poporul şi guvernul Moldovei prietene pe fondul ameninţărilor reînnoite venite de la Moscova. Rusiei nu-i rămâne decât să scuipe ameninţări la adresa altor state, după decenii de politici eşuate bazate pe agresiune, coerciţie şi lipsă de respect. Acest lucru nu face decât să arate slăbiciunea Rusiei", a scris Dmitro Kuleba pe Twitter.

Declaraţiile lui Kuleba vin după ce vineri Kremlinul a declarat că speră că relaţiile Ucrainei şi Republicii Moldova cu Moscova nu se vor deteriora şi mai mult după ce au fost acceptate ca şi candidaţi la aderarea la Uniunea Europeană.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că decizia blocului a fost "bineînţeles, o chestiune internă europeană", a relatat Moscow Times. "[Dar] este foarte important pentru noi ca toate aceste procese să nu ne aducă mai multe probleme în relaţiile ţărilor menţionate, cu noi", a spus el.