Kremlinul acuză Letonia de „xenofobie animalică”. Zaharova tună şi fulgeră

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe
Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe (UNIAN)

Rusia a condamnat, joi, o rezoluţie a parlamentului leton care a desemnat Rusia drept "stat sponsor al terorismului".

"Având în vedere că în spatele acestei decizii nu există ceva substanţial, cu excepţia xenofobiei animalice, este necesar să numim ideologii nimic mai mult decât neonazişti", a scris pe Telegram purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

În rezoluţie se arată că "Letonia recunoaşte acţiunile Rusiei în Ucraina ca fiind un genocid ţintit împotriva poporului ucrainean" şi a cerut un sprijin militar, financiar, umanitar şi diplomatic mai mare pentru Ucraina.

Rusia susţine că a trebuit să îşi trimită forţele armate în Ucraina pentru a "denazifica" o ţară despre care spune că este condusă de neonazişti, aplicând termenul şi criticilor din statele baltice.

Ucraina şi Occidentul au catalogat utilizarea cuvântului de către Rusia ca fiind propagandă, menită să justifice războiul de cucerire de tip imperial iniţiat de Putin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe