Klaus Iohannis la deschiderea lotului 2 din autostrada Iernut-Cheţani: "Nu am venit pentru festivisme"

Preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis (Facebook - screenshot)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că infrastructura din România a rămas mult în urmă pentru că nu prea s-a vrut să se dezvolte, şi a asigurat că “această paradigmă se va schimba”.

„Este evident că infrastructura din România a rămas mult în urmă. Nu vreau să detaliez iarăşi de ce s-a rămas în urmă, cred că în jurul meu sunt oameni care ştiu cu toţii că de fapt nu prea s-a vrut să se dezvolte infrastructura. Această paradigmă s-a schimbat, acum se vrea”, a spus Iohannis la deschiderea tronsonului de autostradă Iernut – Cheţani din judeţul Mureş.

Prezent la evenimentul de deschidere a traficului rutier pe sectorul Iernut-Cheţani al autostrăzii A3, şeful statului a adăugat că doreşte să dea un semnal că trebuie respectate termenele şi mărită viteza de execuţie a lucrărilor de infrastructură.

„Nu am venit pentru festivisme şi nu am venit pentru a încheia ceva. Am venit pentru a da un semnal. Am venit pentru a da semnalul că trebuie să lucrăm mai repede, trebuie să ne ţinem de termene şi trebuie să avansăm mult, mult mai repede cu lucrările de infrastructură. Acest eveniment nu este un punct terminus, este un punct intermediar fiindcă mai avem foarte, foarte mult de lucru în România”, a declarat preşedintele.

Totodată, liderul de la Palatul Cotroceni a precizat cu acest prilej că “dezvoltarea infrastructurii în România nu e doar o dorinţă politică de campanie, e o nevoie de bază”, fiind un “imbold” pentru relansarea economică a ţării.

„Ne dăm seama de importanţa acestor lucrări şi ne dăm seama că trebuie să schimbăm ritmul, să meargă totul mult, mult mai repede. Avem nevoie de infrastructură. […] Fondurile europene sunt pregătite. [...] Aceste proiecte de infrastructură mare vor fi imboldul cu care economia României se va relansa semnificativ. Prezenţa mea astăzi aici vrea să arate că mă interesează şi voi rămâne conectat la aceste proiecte. […] Dezvoltarea infrastructurii în România nu e doar o dorinţă politică de campanie, e o nevoie de bază. […] Avem ambiţia să realizăm Autostrada Transilvania, Autostrada Unirii, Valea Prahovei, Valea Oltului şi multe alte lucrări pe care le-am planificat şi pe care, de data asta pot să vă asigur, le vom realiza într-un timp surprinzător de scurt”, a punctat preşedintele Klaus Iohannis.

Precizăm că Tronsonul Iernut-Cheţani are o lungime de 17,9 kilometri şi reprezintă lotul 2 din secţiunea de autostradă dintre Câmpia Turzii – Târgu Mureş (A3).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne