Klaus Iohannis: Administraţia Prezidenţială şi Guvernul nu intră în prima rundă de vaccinare

Klaus Iohannis - presidency.ro
Klaus Iohannis - presidency.ro (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, la sosirea vaccinului anti-COVID-19, în prima fază vor fi vaccinaţi cei din personalul medical, persoanele care au comorbidităţi precum şi personalul esenţial, în vreme ce Administraţia Prezidenţială şi Guvernul vor intra în a doua fază de vaccinare.

"În prima linie intră personalul medical, persoanele care au boli despre care ştim că agravează această boală provocată de noul coronavirus şi personalul esenţial. Doar în tranşa a doua intră Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe şi eu cred că lucrurile sunt bine gândite în această strategie de vaccinare", a precizat şeful statului, duminică, în cadrul unor declaraţii de presă făcute după efectuarea unei vizite la call center-ul DSP.

Liderul de la Palatul Cotroceni a precizat că strategia de vaccinare a fost pusă la punct de „o echipă tânără foarte hotărâtă şi foarte bine pregătită care [...] se va ocupa şi de punerea în practică a acestei strategii”.

„Sigur, în principal, vor fi medici şi civili şi militari, va fi personalul care sprijină - asistente, surori medicale, înregistratori, fiindcă toate aceste acte trebuie înregistrate. Este nevoie de mii de oameni şi, probabil, vom avea nevoie şi aici de voluntari. Am discutat chiar cu reprezentantul studenţilor de la medicină şi mi-a spus că ei sunt pregătiţi să vină să facă voluntariat şi în campania de vaccinare, iar Ministerul Sănătăţii va organiza toate aceste lucruri", a explicat preşedintele Iohannis.

Potrivit şefului statului, este posibil ca până anul viitor, la sfârşitul primăverii, prima rundă de vaccinare pentru toată populaţia să fie finalizată.

"Am discutat aceste chestiuni (despre perioada în care va fi vaccinată toată populaţia României - n.r.) în câteva întâlniri de tip videoconferinţă la Consiliu (European) şi cei din Comisie, care se ocupă de relaţia directă cu producătorii de vaccin, ne-au spus că este destul de probabil ca primele tranşe de vaccin să vină la începutul anului viitor. Va continua livrarea tranşelor până când vor fi toate livrate, însă vaccinarea în masă, deci a populaţiei care nu este nici în prima linie, nici cu comorbidităţi, nici cu sensibilităţi, se va produce probabil în primăvară. Putem să ne gândim că undeva la începutul anului, ianuarie, februarie, în cea mai bună variantă, încă nu există niciun vaccin aprobat, dar se pare că este aproape. Va începe cu personalul medical,s e va merge mai departe în tranşe şi poate până la sfârşitul primăverii să terminăm prima rundă de vaccinare şi pentru toată lumea", a declarat Klaus Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne