Kelemen Hunor se autoinvită în viitorul Guvern: Nu vom întoarce spatele. Avem planuri pe care dorim să le realizăm

Kelemen Hunor si Ludovic Orban - gov.ro
Kelemen Hunor si Ludovic Orban - gov.ro (Epoch Times România)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis, într-o conferinţă comună cu ministrul Comerţului şi Afacerilor Externe al Ungariei Peter Szijjarto, care a avut loc la Târgu Mureş, că dacă partidul său va fi cooptat la guvernare, nu va întoarce spatele şi îşi va asuma participarea într-un viitor Executiv.

"Acel politician care solicită încrederea şi votul alegătorului ca după aceea, în mod obligatoriu, să stea în opoziţie nu merită prea multă atenţie. Politica are ca funcţie şi încercarea de a participa în Executiv dacă există planuri pe care dorim să le realizăm în comun. Noi nu ne întoarcem spatele (...), spunem 'da', partea politicii este şi exercitarea puterii executive. Nu putem promite că aşa va fi, vom vedea. În primul rând trebuie asigurată o participare puternică în Parlament şi când avem această participare şi dacă putem forma o coaliţie de centru dreapta care poate duce înainte lucrurile şi pentru cele mai importante probleme poate da un răspuns corect pentru societate, atunci ne putem asuma această răspundere în perioada următoare", a afirmat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale citate de Agerpres.

Şeful maghiarilor de la UDMR a atras atenţia că există multe voci din politică care doresc o reformă constituţională şi o reformă a administraţiei.

"O reformă constituţională necesită două treimi şi întrebarea este dacă se poate compune o majoritate de două treimi care să facă o reformă constituţională acceptabilă pentru toţi cetăţenii României. La momentul actual nu putem da un răspuns. Noi nu putem influenţa pe cine trimit cetăţenii români în Parlament şi în ce procent. Evident, putem fi şi în opoziţie, dar cum văd eu acum, dacă UDMR va trebui să rămână în opoziţie, va rămâne cu PSD şi cu AUR, care va intra în Parlament. Eu cred că este foarte riscantă această poziţie, dar, evident, nu putem da un răspuns mai precis. Trebuie să aşteptăm 6 decembrie şi să ajungem acolo să avem o reprezentare parlamentară puternică şi care nu poate fi ocolită", a declarat Kelemen Hunor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne