Justiţia sub asediu. Ponta: Noi suntem muritori de rând, cei din CSM sunt zei
alte articole
La doar o zi de când a intrat în vizorul Inspecţiei Judiciare pentru declaraţiile sale îndreptate împotriva Justiţiei, premierul Victor Ponta se face din nou remarcat. Liderul social-democraţilor le-a transmis membrilor Consiliului Superior al Magistraturii că nu este normal ca el să fie sancţionat pentru încălcarea unei reguli aplicate doar "muritorilor", nu şi "zeilor din CSM".
"Numai Danileţ (judecător CSM - n.r.) are voie să comenteze cazuri aflate pe rol. Nu, domnule, că am o mare problemă, ca orice cetăţean din această ţară: sunt câţiva deştepţi care au voie orice, gen Danileţ, că el e în gaşcă, acolo, cu sistemul, şi toţi ceilalţi suntem proşti, nu avem voie să comentăm. Cum adică? Ori e o regulă pentru toată lumea, ori, dacă nu, nu o mai respectă nimeni. Eu am sprijinit întotdeauna CSM, dar cred că în acest moment e vorba de credibilitatea lor şi respectul pe care îl inspiră societăţii.
Dacă unul din CSM încalcă regula, cum mă sancţionează ei pe mine, pe Băsescu sau pe oricine altcineva? Domnule, regula e aceeaşi? Eu aştept de la CSM - pe care îl respect şi îi cunosc pe toţi membrii CSM - să aplice regula pentru toţi, nu pot să o aplice numai pentru noi, muritorii de rând, şi pentru ei, zeii din CSM, să nu o aplice. E o problemă foarte serioasă şi am toată încrederea că CSM va înţelege că nu poţi să faci reguli pentru ceilalţi care nu ţi se aplică ţie", a declarat Victor Ponta, citat de Mediafax.
Trebuie însă menţionat că judecătorul CSM Cristi Danileţ nu s-a pronunţat pe fondul cazului Rarinca ci a dat, mai degrabă, explicaţii de ordin juridic, după cum se poate observa din articolul Cristi Danileţ demitizează cazul Rarinca: "Nu este strigător la cer"
Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a intrat în vizorul CSM după ce a lansat în spaţiul public o serie de declaraţii problematice, de genul Liviu Dragnea a fost condamnat pe nedrept în dosarul Referendumul, cele două judecătoare din cazul Rarinca sunt hăituite pentru decizia de achitare, iar Justiţia a devenit principala putere din stat, în timp ce Parlamentul, Guvernul şi Preşedinţia "fac şi ei ce pot".
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.