Judecătorii n-au "iertat-o" pe fosta soţie a lui Tudorache. E obligată să depună cauţiunea de 200.000 de euro

Daniel si Adina Tudorache
Daniel si Adina Tudorache (Ziare.com)

Tribunalul Bucureşti a respins vineri, ca inadmisibilă, cererea de anulare a cauţiunii de 200.000 de euro formulată de Adina Tudorache, fosta soţie a lui Daniel Tudorache - fostul primar PSD al Sectorului 1. Decizia este definitivă.

Reamintim că Adina Tudorache este acuzată de procurorii DNA de complicitate la spălarea banilor. Cauţiunea fixată în cazul ei se ridică la 200.000 de euro pe care, odată contestaţia respinsă, va trebui să îi depună.

Reamintim că şi fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a cărui cauţiune în dosarul în care este acuzat de complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor a fost fixată la un milion de euro, a contestat de asemenea măsura dispusă de procurorii DNA.

Astăzi, avocatul lui Tudorache, care l-a însoţit pe acesta la Tribunalul Bucureşti pentru contestarea cauţiunii, a susţinut că fostul edil este nevinovat şi nu ar trebui să plătească nicio cauţiune. Mai mult, apărătorul lui Tudorache a susţinut că în cazul acestuia se porneşte de la prezumţia de vinovăţie, ceea ce nu este corect:

"Haideţi să mai spunem o chestie, pentru că s-a speculat foarte mult: diamantele, bani şi aşa mai departe sunt nişte bunuri pe care le poate avea oricine. […] Trebuie să reţineţi faptul că Tudorache Daniel este despărţit şi divorţat de doamna despre care se face referire din anul 1993, adică în urmă cu 27 ani.

Menajera despre care se face referire nu este menajeră, ci este mătuşa doamnei Tudorache. Asta prima chestiune. A doua chestiune. Între timp, domnul Tudorache a mai fost căsătorit de două ori. Nu ştiu dacă aveţi cunoştinţă de acest aspect, că domnii procurori comunică numai ce doresc dumnealor. Înţelegeţi? Până una alta, la câte achitări au luat pe dosare din acestea, constituite pe ridicări la ora 17.00, în ziua de vineri, eu cred că ar trebui să dăm mai multă eficienţă prezumţiei de nevinovăţie”, a declarat apărătorul fostului primar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne