Jerusalem Post: Un studiu arată că algele Spirulina, îmbunătăţite, pot preveni forma gravă a COVID-19, fără vaccin

.
. (pixabay.com)

O echipă de oameni de ştiinţă din Israel şi Islanda a publicat un nou raport care arată că o extracţie de spirulină îmbunătăţită are potenţialul de a reduce severitatea COVID-19 în cazurile grave, scăzând letalitatea virusului Wuhan.

Studiul, publicat pentru prima dată în revista Marine Biotechnology şi evaluat de colegi, a constatat că un extract de Spirulina manipulată fotosintetic este eficientă în proporţie de 70% în inhibarea eliberării citokinei TNF-a, o proteină de semnalizare utilizată de sistemul imunitar.

Potrivit Jerusalem Post, cercetarea a fost efectuată într-un laborator MIGAL din nordul Israelului cu alge crescute şi cultivate în Islanda de către compania israeliană VAXA. VAXA a primit finanţare din partea Uniunii Europene pentru a explora şi dezvolta tratamente „naturale” pentru virusul Wuhan.

La un procent mic de pacienţi, infecţia cu virus Wuhan determină sistemul imunitar să elibereze un număr masiv de citokine TNF-a, rezultând ceea ce este cunoscut sub numele de furtună de citokine. Fenomenul cauzează sindromul de insuficienţă respiratorie acută şi leziuni ale altor organe, fiind principala cauză de deces la pacienţii cu COVID-19.

„Dacă controlăm sau suntem în măsură să atenuăm eliberarea excesivă de TNF-a, putem reduce în cele din urmă mortalitatea”, a spus Asaf Tzachor, cercetător de la IDC Herzliya School of Sustainability şi autorul principal al studiului.

În timpul cultivării, condiţiile de creştere au fost ajustate pentru a controla profilul metabolomic al algelor şi moleculele bioactive, Tzachor afirmând că algele sunt „îmbunătăţite”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură