Jandarmeria anunţă că a aplicat patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 de lei poliţiştilor protestatari

.
. (Screenshot)

Patru amenzi în valoare 10.000 de lei au fost aplicate, miercuri, de către Jandarmeria Bucureşti, ca urmare a incidentelor de la protestul organizat de Federaţia Publisind în zona Palatului Cotroceni.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Bucureşti, citat de Spotmedia.ro, ca urmare a desfăşurării adunării publice organizate de Federaţia Publisind în zona Palatului Cotroceni, în ziua de miercuri, au fost aplicate organizatorilor patru sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.000 de lei, conform prevederilor Legii 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată, pentru nerespectarea perimetrului adunărilor publice şi instigarea participanţilor de a părăsi locul special destinat şi de a se manifesta astfel încât să tulbure ordinea publică.

În documentul menţionat se mai arată că au fost identificate patru persoane care au folosit materiale pirotehnice, atât în perimetrul destinat adunărilor publice, cât şi în afara acestuia, îngreunând vizibilitatea participanţilor la trafic, drept pentru care jandarmii din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu au întocmit acte de constatare în vederea sesizării organelor competente, existând suspiciunea rezonabilă de săvârşire a infracţiunii de folosire fără drept a articolelor pirotehnice.

Pe timpul activităţilor au fost, de asemenea, legitimate şapte persoane şi verificate trei autoturisme, menţionează Jandarmeria.

Reamintim că zeci de poliţişti au ieşit, miercuri, în faţa Palatului Cotroceni şi la Guvern, pentru a protesta împotriva îngheţării salariilor şi a sporurilor. Este cea de-a opta săptămână consecutivă de protest iar incidentele nu s-au lăsat aşteptate, relatează Digi 24. La Cotroceni, câţiva protestatari, sindicalişti din Poliţie, s-au certat cu jandarmii şi au acuzat că aceştia au primit ordin să îi bruscheze, amendeze sau gazeze. La un moment dat, protestatarii au aruncat cu fumigene. Detalii aici.