Israelul desfăşoară bombardamente masive în Siria

Un luptător al Forţelor Democratice Siriene stă de pază pe acoperişul unei clădiri din Raqqa, Siria, 20 octombrie 2017.
Un luptător al Forţelor Democratice Siriene stă de pază pe acoperişul unei clădiri din Raqqa, Siria, 20 octombrie 2017. (Bulent Kilic/AFP/Getty Images)

Atacuri aeriene israeliene extinse care au vizat Siria au fost desfăşurate în timpul nopţii, lovind Damascul şi împrejurimile. Au existat rapoarte despre bombardamente în Homs, potrivit presei siriene.

Locuitorii capitalei siriene au menţionat atacuri masive, probabil cele mai mari din ultimele luni.

Mass-media arabă raportează o rază de atac care se extinde din regiunea Muntelui Qalamoun, dintre Liban şi Siria, existând rapoarte de atacuri în apropierea Aeroportului Internaţional Damasc, precum şi a aeroportului militar Mezzeh, potrivit Al-Masdar News.

Înainte de cel mai recent atac israelian - de marţi seară - asupra ţintelor din sudul Siriei, atacurile aeriene israeliene încetaseră în luna august.

Cu toate acestea, în prima parte a anului 2021, atacurile aeriene israeliene asupra Siriei fuseseră aproape săptămânale.

Joi, secretarul general al organizaţiei Hezbollah, Hassan Nasrallah, a ţinut un discurs în care avertiza Israelul şi SUA să nu interfereze cu transportul iminent de combustibil iranian, deoarece Libanul este lovit de o gravă criză de combustibil şi, în consecinţă, de electricitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe