Iohannis "taxează" PNL-ul că a primit pesedişti în partid: Tot traseism se numeşte!

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis nu vede cu ochi buni faptul că liberalii au "asimilat" doi social-democraţi care au susţinut noua putere de la Palatul Victoria. Comentariile pe această temă au fost făcute joi seară, în cadrul unei lungi conferinţe de presă susţinute de şeful statului la Palatul Cotroceni.

Reporter: Ieri au avut loc în Parlament două anunţuri privind trecerea a doi parlamentari de la PSD care au votat moţiunea de cenzură şi învestirea Guvernului Orban, la PNL. Ştiu că aţi discutat de multe ori despre acest concept de traseism. Cum vedeţi aceste mutări în Parlament şi acceptarea unor parlamentari de la PSD în PNL?

Iohannis: Tot traseism se numeşte. Mai mult nu pot să vă spun eu, fiindcă nu am fost deloc implicat în această chestiune. V-aş ruga să puneţi întrebarea la cei care au făcut mutarea şi la cei care au acceptat-o.

Reamintim că doi deputaţi PSD şi-au dat demisia din partidul condus acum de Marcel Ciolacu şi au aderat la grupul parlamentar PNL. Este vorba despre Elena Hărătău şi Mihăiţă Găină, pesedişti care au sprijinit prin vot demersurile ce au dus la instalarea Guvernului Orban. Detalii aici.