Iohannis, replică tranşantă pentru Dăncilă după ce a fost acuzat că e "un fel de penal" cu şase case

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a răspuns miercuri seara, în cadrul unei conferinţe de presă, acuzaţiilor lansate de şefa PSD Viorica Dăncilă privind presupusele sale probleme din justiţie, probleme legate de cele şase case ale sale, devenite cinci între timp.

"Doamna Dăncilă este prost informată, nu ştiu cine o informează pe doamna Dăncilă, eu nu am nicio problemă nici în civil, nici în penal, nu sunt şase, sunt cinci case între timp, această chestiune, această problemă a apărut când am apărut eu în politică. În anul 2000, atunci mi-a fost creată de PSD ca să fie folosită de PSD în campania electorală, vă daţi seama câtă inventivitate la PSD dacă din 2000 doar cu asta m-au atacat", a declarat Iohannis, la remarca unui reporter potrivit căreia Viorica Dăncilă a vorbit deja despre cele şase case ale sale şi a acuzat că trebuie să restituie banii de chirie.

Şeful statului a subliniat că se consideră un om cinstit şi nu are ce să îşi reproşeze.

"Eu nu îmi reproşez nimic, sunt un om cinstit, le-am cumpărat într-un mod legal şi cinstit iar acele chestiuni care s-au dezbătut în justiţie sunt chestiuni de procese civile. Spunea domana Dăncilă că aş fi şi eu un fel de penal. Nu am, nu am avut niciodată un dosar penal, să fiu cercetat penal nici pentru asta nici pentru asta. A, că cineva a scris o plângere către Parchet, da, ei trebuie să o pună într-o mapă şi să scrie ceva. Nu mă tem de nimic, nu am nimic de ascuns", a afirmat Iohannis.

Reamintim că, ieşită în conferinţă de presă după un Comitet Executiv Naţional cu scântei, ex-premierul Viorica Dăncilă - lider peste un partid zguduit de numeroase scandaluri de corupţie, de exemplu, ultimul lider, Liviu Dragnea, a intrat la închisoare în timp ce încă era preşedinte PSD - i-a sugerat preşedintelui că înainte să vorbească despre corupţie şi justiţie să se uite în curtea lui.

De asemenea, prezidenţiabila PSD a transmis că Iohannis are probleme penale şi că ar trebui să vină în spaţiul public şi să spună cum şi-a cumpărat cele 6 case.

"La noi nu mai este o problemă cu justiţia. Cei care vor să vorbească de corupţi şi de justiţie trebuie să se uite în grădina proprie. Vorbim acum de doi candidaţi pentru alegerile prezidenţiale. Unul care are probleme penale, care trebuie să justifice de ce nu a returnat banii pe care îi datorează statului român sau de ce are şase case, şi un candidat care nu are niciun fel de problemă penală. Şi cred că aceasta ar trebui să fie abordarea, dacă există o abordare corectă", a transmis Dăncilă.

În continuare, şefa PSD a vorbit despre casele lui Iohannis.

"În momentul în care sunt totuşi şase case pe care le obţii prin meditaţii cred că ar trebui să dea reţeta tuturor profesorilor din România pentru că este un lucru într-adevăr extraordinar şi faptul că nu poţi să justifici acest lucru şi faptul că ai nişte fonduri pe care trebuie să le returnezi statului român şi nu le returnezi - şi domnul Teodorovici poate da mult mai multe detalii legate de acest aspect - asta înseamnă că sunt nişte probleme pe care domnul Iohannis să le lămurească, să vină în spaţiul public, să vină în faţa televiziunilor şi să spună: 'Aşa am putut să realizez acest obiectiv al meu, cele 6 case, aşa... nu prin ghinion şi prin ce muncă am obţinut cele şase case', pentru că poate fi o reţetă pentru foarte mulţi români care îşi doresc şase case şi nu au niciuna", a afirmat Dăncilă.