Iohannis: Nu cred că Orban ar trebui măsurat pentru Primăria Capitalei. Îmi doresc să rămână premier

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis respinge informaţiile apărute în presă, potrivit cărora ar fi insistat ca Ludovic Orban să intre în cursa pentru Primăria Capitalei. Astfel, într-o discuţie cu presa desfăşurată luni la Cotroceni, şeful statului a subliniat că nu i se pare "util absolut deloc" să se meargă pe un scenariu în care premierul ar candida pentru PMB.

Jurnalist: Credeţi că Ludovic Orban ar trebui totuşi să fie măsurat în calitate de potenţial candidat al PNL la Primăria Bucureşti?

Iohannis: Asta nu cred. Ştiu că există o discuţie, nu ştiu de unde a venit, că ar fi bine să candideze domnul Ludovic Orban pentru Primăria Capitalei. Eu nu cred acest lucru. Domnul Ludovic Orban este foarte potrivit pentru poziţia de prim-ministru şi eu personal îmi doresc să rămână pe poziţia de Prim-ministru. Deci, nu, nu mi s-ar părea util absolut deloc să se meargă pe un scenariu cu candidatura Orban pentru municipiul Bucureşti.

Jurnalist: Aş reveni puţin la subiectul candidaturilor pentru Primăria Capitalei. A fost lansat acest sondaj de opinie, pe care l-a anunţat şi premierul Ludovic Orban. Înţelegem că sunt patru potenţiali candidaţi, printre ei şi Rareş Bogdan, care a cerut să fie scos din sondajul respectiv, cu toate că spunea că, dacă dumneavoastră i-aţi cere să candideze la Primărie, s-ar gândi de două ori. Îi veţi cere lui Rareş Bogdan acest lucru?

Iohannis: Eu nu intenţionez să mă implic în discuţia pentru candidaţii pentru primării.

Jurnalist: Dar cum vi se par candidaţii pe care îi sondează Partidul Naţional Liberal, printre ei şi ministrul Muncii, Violeta Alexandru? Au şanse reale?

Iohannis: Din moment ce nu sunt dispus să mă implic în discuţie, nu cred că doriţi o explicaţie mai clară. Este o temă care trebuie tranşată în partid şi numai în partid.

Reamintim că, potrivit informaţiilor furnizate de multiple surse apropiate Palatului Cotroceni citate de Digi24, preşedintele Iohannis şi-ar dori să forţeze anticipatele, Orban să devină candidatul PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, iar în locul său, la Guvern, să fie desemnat un alt prim-ministru. Detalii aici.

Şi g4media.ro a relatat, pe surse, că şeful statului i-a cerut lui Orban să candideze la Primăria Capitalei, această variantă fiind considerată singura şansă reală a PNL împotriva Gabrielei Firea. O eventuală candidatură ar reprezenta exit-ul oferit de Cotroceni, dacă Guvernul Orban pică în Parlament şi se declanşează procedura declanşării alegerilor anticipate. Detalii aici.

Ulterior, Orban a negat vehement informaţiile şi a acuzat cele două publicaţii că au născocit "un fake news" despre planul lui Iohannis pentru a-şi creşte traficul. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne