Iohannis, despre Dăncilă: Sunt pesedişti care se trezesc şi-şi dau seama că această conducere a lui Dragnea e toxică

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, decizia premierului Viorica Dăncilă de a vota la referendumul pe justiţie din 26 mai.

Întrebat cum vedere faptul că, în contextul în care susţine că social-democraţii au un limbaj duplicitar în ceea ce priveşte referendumul, Viorica Dăncilă a spus clar că va merge şi va vota, şeful statului a replicat: "Mă bucură că sunt pesedişti care se trezesc şi că îşi dau seama că această conducere a lui Dragnea este toxică până şi pentru PSD".

"În privinţa remanierii, abordarea premierului mi se pare cea corectă", a precizat Iohannis, făcând referire la insistenţa Vioricăi Dăncilă pentru o remaniere normală, nu trecută prin Parlament, în opoziţie cu poziţia şefului său de partid.

Cât despre faptul că în PSD se vorbeşte foarte mult şi despre posibilitatea retragerii sprijinului politic pentru Viorica Dăncilă, având în vedere că se opune remanierii prin Parlament, preşdintele a transmis un mesaj clar: nu mai e dispus să numească încă un premier de la PSD.

"Pot să vă spun: PSD nu va primi încă o nominalizare de la mine", a declarat Iohannis, care a subliniat că va rămâne pe poziţie şi dacă nu se va schimba majoritatea parlamentară după alegerile din 26 mai.

"Eu sunt convins că rezultatele de la europarlamentare şi referendum vor genera schimbări în spaţiul politic românesc", a apreciat şeful statului, deşi a evitat să răspundă dacă se referă la o nouă majoritate parlamentară şi la schimbarea Guvernului condus de către Viorica Dăncilă.

Merită menţionat că decizia premierului de a vota la referendum n-a fost primită tocmai cu aplauze la Antena 3. Viorica Dăncilă a fost întrebată de Oana Zamfir dacă va urma "calea Grindeanu-Tudose" şi se va apropia de preşedintele Klaus Iohannis, în timp ce Mircea Badea s-a aventurat chiar în jigniri la adresa sa.