Iohannis: Asta mai lipsea, un infractor condamnat pentru fraude la referendum, candidat la Preşedinţie

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Întrebat miercuri ce părere are despre posibilitatea ca Liviu Dragnea să candideze la alegerile prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a criticat scenariul candidaturii unui “infractor condamnat” la cea mai înaltă funcţie în stat.

“Ce să zic, atâta ne mai lipseşte, ca un infractor condamnat pentru fraude la referendum să fie candidat la Preşedinţie”, a declarat Iohannis.

În ce priveşte declaraţia liderului PSD Liviu Dragnea, prin care acesta anunţa că PSD va comunica duminică cine este „concurentul” social-democraţilor în cursa pentru Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a replicat: „Nu cred că se va anunţa mare brânză duminică seara, decât că au pierdut alegerile”.

Şeful statului a mai transmis că, după părerea sa, rezultatul alegerilor nu va influenţa sentinţa în cazul lui Liviu Dragnea.

„Eu cred că justiţia în România este independentă şi îşi face treaba indiferent de ce se votează sau nu votează. Eu am toată încrederea că se va vedea, în definitiv, independenţa justiţiei noastre şi într-o speţă de mare profil politic”, a afirmat şeful statului.

La întrebarea unui jurnalist: „Cu cine v-aţi simţi mai confortabil într-o cursă pentru prezidenţiale, cu domnul Dragnea sau cu domnul Tăriceanu?”, Klaus Iohannis a răspuns că „cel mai confortabil mă simt împreună cu românii într-o cursă prezidenţială”.

Cât despre o posibilă „confruntare” cu Liviu Dragnea la alegerile prezidenţiale, preşedintele României a replicat: „Da, ce să zic, atâta ne mai lipseşte, ca un infractor condamnat pentru fraude la referendum să fie candidat la Preşedinţie”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne