Iohannis anunţă că nu va candida la Senat / Are parte de reacţii extrem de dure: "Te crede bunica! În istorie vei intra ca un impostor"

Klaus Iohannis (YouTube Screenshot)
Ana Ion
27.09.2024

Aflat în centru unui uriaş scandal care afectează (inclusiv electoral) şi PNL-ul, după ce liberalii au iniţiat o lege special pentru el, preşedintele Iohannis anunţă că nu va candida la Senat.

Anunţul vine în condiţiile în care faptul că liberalii au mers până la a iniţia un act normativ care să-i permită să candideze la Senat fără a-şi da demisia din funcţia de preşedinte a stârnit valuri de indignare.

"Aşa cum am declarat în mai multe rânduri, îmi voi încheia mandatul de Preşedinte al României la termen şi nu voi demisiona din funcţie. Nu voi candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia pe care o va adopta astăzi Biroul Electoral Central. Nu am susţinut şi nu susţin modificarea legislaţiei electorale în favoarea unei singure persoane", scrie, pe Facebook, Iohannis.

Postarea sa a declanşat valuri de comentarii, unul mai acid şi mai dur decât altul:

"Eşti o ruşine pentru ţară. Poţi să îţi închei mandatul când vrei, pentru că în istorie vei intra ca un impostor care a reuşit să distrugă şi mitul neamţului serios, onest şi muncitor. Ţi-ai făcut etnia de ruşine şi ne-ai dat o ţeapă celor care am crezut ca proştii în tine.

Marş afară din viaţa publică românească alături de psdnl ul tău de borfaşi." scrie Romeo,

"Au avut ăştia semnal pe terenul de golf? :)))", întreabă Adrian.

"Te crede bunică. Ai îmbrăcat geaca roşie, ai venit lângă noi în #strada şi ai promis că scăpăm împreună de psd.

Te-am crezut că o proastă.

În campanie ai venit la Galaţi. Cu emoţii te-am aşteptat şi te-am aplaudat .... apoi ai contribuit la distrugerea pnl-ului ( nu sunt şi nu am fost fan PNL ) şi ne-ai adus psd-ul pe cap.

Pentru mine eşti şi vei rămâne un trădător", scrie Laura.

"Eşti un ipocrit sinistru.

Am ştiut asta încă din 2009, când erai propunerea PSD-ului pentru funcţia de prim-ministru şi stăteai alături de Adrian Năstase.

Din nefericire, ai reuşit să păcăleşti foarte mulţi oameni de bună-credinţă şi să îi trădezi pe toţi după ce te-au votat.

Iar acum mulţi dintre ei şi-au pierdut încrederea în democraţie şi instituţia prezidenţială.

Ai provocat un rău imens, incomensurabil, acestei ţări.

Şi nu-ţi doresc altceva decât ca tot răul ăsta să se întoarcă la tine şi la acoliţii tăi într-o bună zi.

Înzecit, însutit sau înmiit", adaugă Sebastian.

"În mandatul tău a înflorit corupţia, ai slăbit justiţia, au ieşit din văgăună tot felul de grupări interlope şi au prins curaj.

Ţi-ai bătut joc de un partid care chiar voia schimbarea şi l-ai pus marionetă pe Cîţu să o facă.

Politica externă e la pământ cu toate că era prima pe listă în mandatele tale.

Ai luat BMW uri poliţiştilor prin intermediul prietenului tău.

Ţi-ai bătut joc de oamenii ce au stat în stradă şi şi-au luat bătaie în 10 august ( mame cu copii după ele ce doreau o altfel de Românie pentru copiii lor).

Ai adus la guvernare din nou cel mai corupt partid din România, PSD. Ţi-ai bătut joc la propriu de PNL şi singurul partid istoric ce mai avea putere să arunce PSD ul la groapa istoriei.

USR-ul care era singurul partid care a tras în jos PSD- ul lui Dragnea prin expunerea cetăţenilor la ilegalităţile comise de acesta cu OUG 14 l-ai jucat pe degete până l-ai eliminat din ecuaţie.

România educată nu a fost decât un pretext să ne minţi. Nu eşti decât căţelul lui Dan Voiculescu !", îl apostrofează şi George.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor