Ioana Constantin, reacţie dură: Frig şi sărăcie. Românii nu sunt în "echipa câştigătoare"

Ioana Constantin
Ioana Constantin

Vicepreşedintele PMP Ioana Constantin i-a aruncat cuvinte grele premierului interimar Florin Cîţu, pe care îl acuză că este complet rupt de realitatea românilor, ţara ajungând la fel de îngheţată şi săracă în multe zone ca acum 30 de ani.

"Frig şi sărăcie. Românii nu sunt în echipa câştigătoare. În timp ce premierul ne vorbeşte despre Ratingul de ţară, stabilitate şi ce bine trăim, coşul zilnic e aproape cu 15% mai scump, pentru 7 români din 10 salariul nu ajunge de la o lună la alta, pensionarii aleg între facturi şi medicamente, iar preţurile la energie şi gaze au explodat - ofertele la energie sunt în unele cazuri şi de 5 ori mai mari. Creşterea preţurilor la energie, gaze, combustibil a produs scumpiri în lanţ, iar pentru operatorii economici măsurile de sprijin nu sunt consistente în raport cu nevoile reale", a declarat Ioana Constantin.

Potrivit liderului PMP, în timp ce banii din Fondul de Rezervă au mers către "primarii din echipa câştigătoare", oraşe întregi din România au rămas fără apă caldă şi căldură, inclusiv sectoare ale municipiului Bucureşti.

"În timp ce pensiile speciale au rămas neatinse, restul pensionarilor nu au primit nici măcar indexarea, iar azi aleg între plata facturilor uriaşe şi a cumpăra mâncare şi medicamente. Domnul Cîţu şi echipa domniei sale sunt rupţi de realitatea românilor, de realitatea oraşelor şi comunelor din România. Este revoltătoare lipsa de empatie cu românii şi lipsa de solidaritate cu firmele româneşti. Românii nu trăiesc mai bine, firmele nu o duc mai bine. Cei mai mulţi români încearcă să supravieţuiască de la o zi la alta", a continuat Ioana Constantin.

Vicepreşedintele PMP a atras atenţia că Guvernul interimar are mai puţine pârghii, dar întreaga vară trebuiau pregătite măsuri care să protejeze cetăţenii şi firmele.

"Legea Consumatorului Vulnerabil a fost întârziată nepermis şi este o bătaie de joc birocraţia la care sunt supuşi oamenii, măsurile pentru firme se dovedesc mai repede a fi măsuri benefice tot pentru companiile din energie, reducerile de TVA şi plafonarea întârzie, indexarea pensiilor nu s-a dat, salariile nu mai ţin pasul cu scumpirile, iar instituţiile statului au închis ochii în faţa speculei şi jafului din domeniul asigurărilor şi de pe piaţa de energie. Guvernul, Parlamentul şi Preşedintele trebuie să revină la realitate. România reală e la fel de îngheţată şi săracă în multe zone ca acum 30 de ani", a punctat Ioana Constantin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne