Ioan Niculae, la un pas să scape de puşcărie. Judecătoria Medgidia a decis să-l elibereze condiţionat

Ioan Niculae, patronul grupului S.C. Interagro S.A.
Ioan Niculae, patronul grupului S.C. Interagro S.A. (Youtube - screenshot)

Judecătoria Medgidia a hotărât, miercuri, că afaceristul Ioan Niculae poate fi eliberat condiţionat. Decizia vine la doar trei luni de când controversatul om de afaceri a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani în dosarul Interagro.

Decizia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi contestată de procurori.

Avocatul lui Ioan Niculae a declarat anterior, pentru G4Media, că omul de afaceri a executat deja fracţia de o treime, impusă în cazul deţinuţilor care au vârsta de peste 60 de ani, încă din luna februarie, când a fost condamnat.

Potrivit calculelor, o treime din pedeapsa de 5 ani primită de omul de afaceri înseamnă aproximativ 600 de zile, considerate deja executate în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul "Mită la PSD".

La prima încarcerare, Niculae a încercat de 4 ori să obţină eliberarea mai devreme. Tribunalul Dâmboviţa, cel care a admis cererea omului de afaceri, a ţinut cont inclusiv de comportamentul său în spatele gratiilor, dar şi de cele 5 cărţi pe care le-ar fi scris în perioada detenţiei.