Ioan Niculae a fost eliberat din puşcărie după doar 15 luni de detenţie. Avea o pedeapsă de 5 ani

Ioan Niculae, patronul grupului S.C. Interagro S.A.
Ioan Niculae, patronul grupului S.C. Interagro S.A. (Youtube - screenshot)

Controversatul afacerist Ioan Niculae a fost eliberat din închisoare după ce a executat doar 15 luni de puşcărie din pedeapsa de cinci ani, a transmis Prosport, care publică declaraţia preşedintelui executiv al clubului Astra Giurgiu, Marian Costea.

"Da, este adevărat! A revenit în libertate. Vrem să menţinem echipa în a treia ligă. Înscriem echipa acum pentru Liga 3, greaua moştenire ne-a privat de a rămâne în eşalonul secund. Din informaţiile mele nu se doreşte desfiinţarea acestei echipe, ci dimpotrivă. Să revenim în prima ligă", a declarat Marian Costea.

Ioan Niculae a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, în februarie 2021, la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Potrivit acuzaţiilor din dosar, firma Interagro, controlată de omul de afaceri, ar fi încheiat contracte fictive cu o altă societate, pentru a reduce masiv contribuţiile datorate bugetului de stat. Prejudiciul este calculat în acest caz la peste 11 milioane de lei.

În acelaşi dosar, soţia lui Niculae a fost condamnată şi ea la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani, iar Viorel Barac (director general al Interagro) a primit 3 ani şi 6 luni închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Instanţa a mai dispus ca Interagro SA să plătească o amendă penală de 150.000 lei, iar SC Libarom Agri SRL o amendă penală de 250.000 lei, în cazul ultimei firme fiind dispusă şi dizolvarea judiciară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne