Inventatorul pensiilor speciale pentru parlamentari: Un peremisto-pesedist din Iaşi

Vot pe Legea Bugetului în Parlament, 16 decembrie 2015
Vot pe Legea Bugetului în Parlament, 16 decembrie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Indemnizaţia pentru limită de vârstă începe de la aproximativ 3.500 de lei pentru un mandat de 4 ani. Foştii aleşi pot să fie răsplătiţi astfel, după împlinirea vârstei de pensionare, cu echivalentul indemnizaţiei pentru maximum trei mandate, adică peste 10.000 de lei pe lună, dezvăluie Ziarul de Iaşi.

Cu exact cinci ani în urmă, Anghel Stanciu, aflat pe atunci la mijlocul celui de-al şaselea mandat de deputat (trei la PRM şi trei la PSD), îşi chema "tovarăşii" să-şi ia Parlamentul înapoi.

"De ce cei care fac legile, parlamentarii, suntem pe locul 14 în grila de salarizare, sunt discriminaţi faţă de alte categorii? Cum să fii pe locul 14 în grila de tratament? Cum este egalitatea?", a tunat alesul ieşean în plenul celui mai stufos efectiv parlamentar – ajuns în mandatul 2012-2016 la aproape 600 de inşi.

Propunerea iniţiată de el a devenit lege la sfârşitul anului 2015, completând Statutul deputaţilor şi al senatorilor adoptat în 2006, prin care a luat naştere indemnizaţia pentru limită de vârstă – pensia specială, cum i se mai spune astăzi.

Articolul integral aici.