Întrebarea zilei: "Ce părere aveţi de proiectul de lege care prevede faptul că deţinuţii care au de executat pedepse cu închisoarea de până la 6 ani inclusiv, ar putea fi graţiaţi?"
alte articole
Aproximativ 4.200 de persoane, care au de executat pedepse cu închisoarea de până la 6 ani inclusiv, ar putea fi graţiaţi, conform unui proiect de lege iniţiat de deputatul PSD Mădălin Voicu şi de preşedintele Comisiei de abuzuri, Nicolae Păun. Potrivit proiectului intitulat "Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse" şi depus marţi la Camera Deputaţilor, pedepsele cu închisoarea de până la 6 ani inclusiv, precum şi pedepsele cu amendă, aplicate de instanţă, ar putea fi graţiate în întregime, în timp ce infracţiunile pedepsite cu privarea de libertate până la 4 ani inclusiv sau amendă ar putea fi amnistiate.
Cei doi iniţiatori ai proiectului au explicat că proiectul de lege este util pentru a evita aglomeraţia din puşcării şi pentru a oferi posibilitatea ca persoanele condamnate, care au săvârşit infracţiuni ce nu prezintă un pericol social ridicat şi cele care în timpul executării pedepsei au dat dovezi temeinice de îndreptare, să beneficieze de clemenţă.
Propunerea a stârnit controverse la nivel înalt. Într-o declaraţie făcută la Realitatea TV, premierul Victor Ponta a declarat că nu susţine proiectul graţierii propus de deputatul PSD Mădălin Voicu şi de şeful Comisiei drepturilor omului, Nicolae Păun.
"Nu sunt de acord cu acest proiect. Mădălin Voicu este un personaj special, simpatic, dar cred că pierde voturile celor care nu au oameni în puşcărie", a declarat Victor Ponta.
Reporterii The Epoch Times i-au întrebat pe bucureşteni: "Ce părere aveţi de proiectul de lege care prevede faptul că deţinuţii care au de executat pedepse cu închisoarea de până la 6 ani inclusiv ar putea fi graţiaţi?"
Vă invităm să urmăriţi interviurile.
Aflaţi părerile oamenilor cu privire la subiecte de actualitate, în fiecare zi, la rubrica Întrebarea zilei, pe site-ul The Epoch Times România.
Epoch Times publică în 35 de ţări şi în 19 limbi.