Intermediarul care a încercat să-l ducă pe Dragnea la Trump pledează vinovat pentru acuzaţia de lobby ilegal

Elliot Broidy
Elliot Broidy (Stefanie Keenan / Getty Images)

Elliott Broidy, fost membru al campaniei lui Donald Trump în 2016, omul care l-a introdus pe Liviu Dragnea la ceremonia de învestire a preşedintelui Donald Trump în ianuarie 2017, a pledat vinovat în faţa acuzaţiei de lobby ilegal pentru ca administraţia Trump să renunţe la investigarea unui scandal legat de un fond de investiţii din Malaezia.

După ce Broidy i-a făcut legătura lui Liviu Dragnea la Casa Albă, compania sa, Circinus, şi-a deschis o filială în România, iar în februarie 2018, Circinus a semnat un acord cu Romarm, conform unei anchete g4media.

Pentru acuzaţiile potrivit cărora a efectuat activităţi de lobby fără să fie înregistrat, Broidy poate primi o pedeapsă maximă de cinci ani în închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

Jho Low, acuzat că a delapidat fondul malaezian, i-a plătit iniţial lui Broidy 6 milioane de dolari pentru a solicita (sub formă de lobby) Departamentului de Justiţie oprirea investigaţiei. Low i-a promis încă 75 de milioane de dolari în cazul în care reuşeşte blocarea anchetei, conform documentelor pe care le au procurorii. Ca urmare, Elliot Broidy a încercat în repetate rânduri să aranjeze o partidă de golf între preşedintele Trump şi premierul Malaeziei, pentru a rezolva problema, dar şeful statului american a refuzat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe