Inspectorii de la Protecţia Consumatorului vizitaţi de un şobolan în timpul unui control la o patiserie

Un şobolan a trecut prin faţa inspectorilor de la Protecţia Consumatorului chiar în timpul unui control efectuat la o patiserie din Bucureşti, potrivit unui material video postat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.

Instituţia a anunţat că patiseria Lux Pan, situată pe şoseaua Pantelimon, a fost amendată cu suma de 20.000 lei şi aproximativ 300 de kilograme de produse au fost retrase de la vânzare.

De asemenea, activitatea patiseriei a fost suspendată pentru o perioadă de şase luni.

Pe lângă vizita şobolanului, inspectorii au mai constatat alte deficienţe, precum utilizarea unor grătare cu rugină şi vopsea exfoliată, neigienizate, existenţa unor pereţi neigienizaţi, în zona de gătire, nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor alimentare în agregatul frigorific sau lipsa identificării datei limită de consum.

Inspecţia a avut loc după ce, în spaţiul public, au apărut imagini cu un şobolan aflat pe rafturile patiseriei.

În continuare, redăm comunicatul integral al ANPC:

În urma unei apariţii în spaţiul public a unor imagini cu un şobolan în rafturile unei patiserii, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) s-a autosesizat şi, în seara zilei de 28 noiembrie 2021, echipe de control ale Comisariatului Bucureşti, coordonate de preşedintele ANPC, Mihai Culeafă, au efectuat un control la S.C. Lux Pan Pancor S.R.L., cu punctul de lucru în Şos. Pantelimon, nr. 258, din sectorul 2 al Capitalei, locul de unde proveneau imaginile.

Deficienţele constatate de comisarii ANPC au fost:

- prezenţa unei rozătoare (şobolan viu), în incinta unităţii

- utilizarea unor grătare cu rugină şi vopsea exfoliată, neigienizate,

- existenţa unor pereţi neigienizaţi, în zona de gătire, cu strat grosier de grăsimi şi arsuri, tavan cu exfolieri,

- nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor alimentare în agregatul frigorific, materiile prime fiind depozitate la 15 grade Celsius,

- lipsa identificării datei limită de consum, la toate produsele existente în spaţiul de lucru,

- lipsa informării cu privire la prezenţa factorilor alergeni din produse.

În urma controlului, operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în valoare de 20.000 lei, la care s-au adăugat următoarele măsuri complementare:

- retragerea definitivă de la comercializare a produselor alimentare aflate în unitate, în timpul controlului (aproximativ 300 kg)

- oprirea temporară a prestării serviciilor patiseriei

- propunerea suspendării activităţii pe o durată de cel mult 6 luni.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne