Inspecţia Judiciară pune tunurile pe doi procurori care au protestat faţă de modificările legilor Justiţiei

Lucian Netejoru
Lucian Netejoru (Info Iasi)

Inspecţia Judiciară - for despre care presa a scris în repetate rânduri că, sub conducerea lui Netejoru, s-a transformat în buzduganul PSD contra magistraţilor incomozi - cere CSM să-i sancţioneze pe procurorii Claudiu Sandu şi Bogdan Codreanu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Cei doi procurori sunt acuzaţi de presupuse încălcări ale legii în legătură cu o plângere care-l viza pe Codreanu, relatează G4Media.ro.

Reamintim că cei doi procurori sunt printre cei care au protestat faţă de repetatele imixtiuni ale PSD-ALDE în justiţie. Mai mult, Bogdan Codreanu i-a dat o amendă judiciară de 2.500 lui Gheorghe Stan (zis Giani), fostul şef al Secţiei Speciale, pentru că acesta nu îi comunicase acte dintr-un dosar.

Revenind la acuzaţiile aduse celor doi, Inspecţia Judiciară îl acuză pe Codreanu că, ”luând la cunoştinţă de existenţa unei plângeri penale adresate SIIJ ce viza modul de efectuare a urmăririi penale într-un dosar pe care îl intrumenta, nu a înţeles să formuleze o declaraţie de abţinere, efectuând în schimb numeroase demersuri către SIIJ, sub pretextul soluţionării dosarului mai sus menţionat, în scopul aflării conţinutului acesteia”.

În ceea ce-l priveşte pe procurorul Claudiu Sandu - unul dintre cei mai vocali critici ai modificărilor legislative operate de PSD-ALDE în materie de justiţie - Inspecţia Judiciară susţine că acesta ”a dat girul de legalitate acelor demersuri întreprinse de procurorul cu funcţie de execuţie, în scopul aflării unor informaţii ce serveau satisfacerii intereselor personale şi nu în scopul aflării adevărului în cauza penală aflată în instrumentare şi nu a înţeles să formuleze o declaraţie de abţinere de la verificarea rechizitoriului emis în aceeaşi cauză”.

Acţiunea Inspecţiei Judiciare a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la angajarea răspunderii procurorilor în cauză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne