Indonezia găseşte bucăţi din submarinul pierdut, declară nava scufundată

Submarin
Submarin (Pixabay.com)

Speranţa salvării celor 53 de marinari aflaţi la bordul unui submarin indonezian dispărut a murit, sâmbătă, când autorităţile Marinei Militare au anunţat că au găsit epava aflată la aproape 1000 de metri sub nivelul mării, într-o fisură de pe fundul mării.

Nava KRI Nanggala-402, veche de 43 de ani, a dispărut miercuri, având rezerve de oxigen doar până sâmbătă dimineaţă, fiind căutată de mai multe echipe de salvare, inclusiv occidentale.

Resturile navei, inclusiv covoraşe de rugăciune şi părţi ale submarinului, au fost găsite în apropierea locului unde nava ceruse permisiunea să se scufunde înainte de a dispărea.

"Rămăşiţele autentice pe care le-am găsit, despre care credem că ar aparţine submarinului, declarăm acum că nava a fost scufundată" a declarat şeful marinei, Yudo Margono, într-o conferinţă de presă, în care au fost afişate articolele găsite.

El a spus că nu au fost găsite cadavre, dar bucăţile din fuselaj nu s-ar fi desprins de pe navă fără „presiune din exterior sau o fisură în lansatorul de torpile”.

Contactul cu nava a fost pierdut la aproximativ 60 de mile nord de insula Bali. Cauza dispariţiei sale rămâne necunoscută.

Anterior, marina a speculat că o defecţiune electrică ar fi putut lăsa submarinul fără energia electrică necesară menţinerii mijloacelor de comunicare.

Sâmbătă trebuia să demareze o misiune internaţională de căutare, care includea şi un avion de recunoaştere american, un P-8 Poseidon şi o navă de război australiană echipată cu sonar.

Submarinul, produs de Germania, a fost construit în 1978 şi este în funcţiune în Indonezia din 1981, făcând parte dintr-o flotă de cinci, operată de cea mai mare naţiune-arhipelag din lume.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe