Încăierare în Parlamentul Turciei între oamenii lui Erdogan şi membrii opoziţiei. Un deputat a fost lovit în cap şi spitalizat

Încăierare în Parlamentul Turciei, 6 decembrie 2022
Încăierare în Parlamentul Turciei, 6 decembrie 2022

Un deputat din opoziţia turcă a fost spitalizat după ce o încăierare a izbucnit, marţi, în Parlamentul Turciei.

Huseyin Ors, un deputat din Trabzon, în nord-estul Mării Negre, aparent a fost lovit la cap şi transportat la terapie intensivă, relatează Euronews.

"Am constatat că starea lui s-a deteriorat după lovitura la cap ... La spital a fost efectuată o defibrilare cardiacă", a declarat Aylin Cesur, deputat din partea Partidului Iyi al lui Örs.

Imaginile televizate au arătat cum zeci de parlamentari din partidul de guvernământ al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan se încăierau cu membri ai partidelor de opoziţie în timpul unei dezbateri tensionate privind bugetul pentru anul viitor.

Agenţia privată de ştiri DHA a declarat că Ors suferă de probleme cardiace şi a fost plasat sub îngrijire de urgenţă ca măsură de precauţie.

"Aceasta este o zi de ruşine pentru parlamentul turc şi pentru cei care au comis acest atac", a declarat purtătorul de cuvânt al partidului Iyi, Kursat Zorlu.

Tensiunile au crescut în politica turcă înainte de alegerile prezidenţiale şi parlamentare programate pentru luna iunie.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe