"În ochii procurorilor toată lumea e suspectă" - Tăriceanu se ţine bine de scaunul de la Senat

În ciuda faptului că a fost pus sub urmărire penală pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, Călin Popescu Tăriceanu nu are de gând sa de dea jos de pe scaunul de preşedinte al Senatului.
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
25.05.2016

Sigur că rămân preşedinte al Senatului, atâta vreme cât colegii mei îmi vor acorda încrederea, n-am de ce să nu rămân, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, proaspăt inculpat în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale Băneasa şi a unei suprafeţe din pădurea Snagov.

"Fără niciun fel de îndoială n-am de ce să-mi dau demisia. În momentul de faţă, atâta vreme cât procurorii mi-au adus la cunoştinţă că sunt suspect. Suspect, da, ok, poţi să fii suspect. În ochii lor toată lumea e suspectă, să ştiţi'', a subliniat Tăriceanu.

Întrebat de jurnalişti în ce măsură ancheta procurorilor anticorupţie i-ar putea influenţa viitorul politic, copreşedintele ALDE a replicat:

"Uitaţi ce se întâmplă, orice astfel de măsură nu poate să rămână fără efecte, faptul că eu sunt încrezător în ceea ce a fost comportamentul meu 26 de ani de când sunt în politică, faptul că nu am făcut compromisuri, sigur că mi-a creat o anumită imagine şi un anumit profil.

Dacă vine o astfel de acţiune probabil că sunt oameni care vor avea anumite semne de întrebare. Această acţiune are consecinţe imediate în ceea ce mă priveşte, dacă peste ceva timp o instanţă o să hotărască că sunt nevinovat, toată această consecinţă nefavorabilă nu se şterge.

De aici rezultă un lucru, că cei care sunt procurori, pe lângă faptul că au ambiţia să se remarce, trebuie să aibă şi responsabilitate. Nu neapărat faţă de persoana lui Călin Popescu–Tăriceanu, ci faţă de poziţia pe care eu o deţin în momentul de faţă ca preşedinte al Senatului, pentru că eu reprezint, ca preşedinte, Parlamentul, una din cele două camere ale Parlamentului."

Tăriceanu a subliniat că nu acuzaţia procurorilor este cea care stabileşte vinovăţiile, pentru că ei nu reprezintă justiţia, fac parte din puterea judecătorească, dar nu reprezintă justiţia. "Justiţia se face prin instanţe. Vreau să fie foarte clar, într-un stat de drept aşa stau lucrurile".

Reamintim că procurorii DNA au început marţi urmărirea penală pe numele lui Tăriceanu pentru comiterea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în dosarul care vizează retrocedarea ilegală a Fermei Regale Băneasa şi a unei suprafeţe din pădurea Snagov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor