Importantă achiziţie de măşti în vizorul Poliţiei şi procurorilor. Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov

Descinderi cu mascaţi
Descinderi cu mascaţi (Epoch Times România)

Poliţiştii efectuează în dimineaţa zilei de miercuri cinci percheziţii într-un dosar cu acuzaţii de înşelăciune, abuz în serviciu şi fals în declaraţii, toate în legătură cu achiziţionarea de către o companie naţională de măşti medicale în perioada stării de urgenţă, anunţă Poliţia Română.

Potrivit unor surse judiciare citate de G4Media, poliţiştii cercetează achiziţionarea de către UNIFARM, în perioada martie-aprilie 2020, a 1,2 milioane de măşti de protecţie de la o societate comercială.

Măştile au fost distribuite în spitale din România, dar au fost retrase ulterior, după ce personalul s-a plâns de probleme. În plus, la nivel european a fost emisă o alertă cu privire la respectivele măşti din cauza capacităţii reduse de filtrare.

Redăm comunicatul Poliţiei Române:

„La această oră, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 5 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, abuz în serviciu şi fals în declaraţii, toate în legătură cu achiziţionarea de către o companie naţională de măşti medicale în perioada stării de urgenţă.

În acelaşi timp, se va pune în aplicare un mandat de aducere emis pe numele unei persoane.

Persoana în cauză va fi condusă la sediul unităţii de poliţie, în vederea aducerii la cunoştinţă a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi audierii acesteia, pentru clarificarea situaţiei de fapt.

La acţiune, participă poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică.”

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne