ICCJ, decizie umilitoare pentru şefa DIICOT. Înfrângere şi pentru colonelul Cucoş

Sebastian Cucoş
Sebastian Cucoş (Epoch Times România)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv cererea formulată de colonelul Sebastian Cucoş privind sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate în dosarul '10 august', relatează Agerpres.

În urma deciziei pronunţate de judecătorii ÎCCJ, cererea DIICOT de redeschidere a anchetei în dosarul '10 august' va ajunge la Tribunalul Bucureşti.

Reamintim că pe 4 august, procurorul şef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat parţial soluţia de clasare a dosarului ''10 august'' şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie. Decizia şefei DIICOT trebuia confirmată de o instanţă iar Georgiana Hossu a trimis ordonanţa de clasare la Curtea de Apel Bucureşti, instanţa care a decis că nu este competentă să soluţioneze cauza şi a declinat dosarul la Tribunalul Bucureşti.

Tot atunci, Curtea de Apel a respins ca inadmisibilă o cerere formulată de colonelul Sebastian Cucoş privind sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 90 din Legea nr.135/2010 (Codul de procedură penală).

Dosarul a întârziat peste o lună la Instanţa supremă, unde s-a judecat recursul lui Sebastian Cucoş.

Revenind la decizia pronunţată vineri de ICCJ, practic aceasta arată că şefa DIICOT nu doar că a permis o clasare ruşinoasă a dosarului - la care a lucrat şi ea - ci, mai mult, după ce la presiunea opiniei publice a infirmat clasarea, s-a adresat unei instanţe care nu era competentă pe speţa în cauză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne