Harvey Weinstein găsit vinovat de viol

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein (Getty Images)

Harvey Weinstein a fost condamnat pentru viol de gradul al treilea şi act sexual criminal de către un juriu din New York format din şapte bărbaţi şi cinci femei, care au avut nevoie de cinci zile pentru decide verdictul. El se confruntă cu până la 25 de ani de închisoare şi va rămâne în arest până la condamnarea sa în 11 martie.

Weinstein a fost achitat de acuzaţiile mai grave de atac sexual prădător şi viol de gradul I.

Juriul a fost în impas în cazul acuzaţiei de agresiune sexuală agravată, adusă împotriva mogulului hollywoodian în vârstă de 67 de ani.

Potrivit Wall Street Journal, „agresiunea sexuală agravată impune juraţilor să fie de acord cu faptul că Weinstein a comis mai multe infracţiuni sexuale, care i-ar fi putut aduce o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă”.

Weinstein a fost acuzat de infracţiuni sexuale pentru că a forţat-o pe o fostă asistentă de producţie de film, Miriam Haley, în 2006, să facă sex oral, precum şi de acuzaţii de viol de gradul I şi al III-lea pentru că a supus-o cu forţa pe actriţa aspirantă Jessica Mann la sex într-o cameră de hotel din Manhattan, în 2013.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe