Hacker olandez a furat aproape toate datele personale ale austriecilor, susţin oamenii legii. Le-a scos la vânzare pe Internet

(Captură Foto)

Un hacker olandez arestat în noiembrie a obţinut şi pus în vânzare numele complet, adresa şi data naşterii ale aproape tuturor persoanelor din Austria, a anunţat miercuri poliţia austriacă, relatează Reuters.

Un utilizator despre care se crede că este hackerul a oferit datele spre vânzare pe un forum online în mai 2020, prezentându-le ca fiind "numele complet, sexul, adresa completă şi data de naştere ale probabil fiecărui cetăţean" din Austria, a precizat poliţia într-un comunicat, adăugând că anchetatorii au confirmat autenticitatea acestora.

"Tezaurul" cuprindea aproape nouă milioane de seturi de date, a precizat poliţia. Populaţia Austriei este de aproximativ 9,1 milioane de locuitori.

Hackerul a mai pus în vânzare "seturi de date similare" din Italia, Olanda şi Columbia, a susţinut poliţia austriacă, adăugând că nu deţine detalii suplimentare.

Informaţiile austriece sunt aşa-numitele date de înregistrare - informaţii de bază, inclusiv o adresă curentă, pe care rezidenţii trebuie să le furnizeze autorităţilor.

"Deoarece aceste date erau disponibile în mod liber pe internet, trebuie să se presupună în mod absolut că aceste date de înregistrare se află, în totalitate sau parţial, în mod irevocabil în mâinile infractorilor", a declarat poliţia, adăugând că se crede că persoane necunoscute au plătit pentru aceste date.

Suspectul în vârstă de 25 de ani, arestat într-un apartament din Amsterdam, era cunoscut de poliţia internaţională şi este anchetat de poliţia olandeză şi de autorităţile judiciare.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei austriece a adăugat că declaraţia a fost publicată abia acum pentru a nu obstrucţiona investigaţia.

Totodată, poliţia nu a oferit detalii cu privire la consecinţele acestei expuneri pe interne de date personale pentru securitatea datelor austriecilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe