Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament pe trei proiecte de lege. Avertismentul lui Orban [VIDEO]

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Guvernul Orban şi-a asumat răspunderea, joi, în Parlament pe trei proiecte de lege care vizează modificarea legilor justiţiei, transportul pentru elevi (respectiv modificarea OUG 51) şi plafoanele bugetare pentru anul 2020.

Pentru fiecare dintre cele trei iniţiative a avut loc o şedinţă a plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Premierul Ludovic Orban s-a adresat parlamentarilor şi a explicat, în fiecare caz în parte, raţiunile pentru care a apelat la instrumentul asumării răspunderii Guvernului.

Proiectul privind justiţia vizează amânarea creşterii vechimii pentru intrarea la Institutul Naţional al Magistraturii, cel privind transportul rutier intrajudeţean va permite actualilor operatori ce deţin licenţe de transport să preia copiii şcolari şi persoanele vârstnice şi cu dizabilităţi, iar cel privind plafoanelor bugetare pentru 2020 oferă posibilitatea autorităţile locale să-şi elaboreze propriile bugete şi să dea drumul la proiectele de investiţii.

În acelaşi timp, şeful Executivului le-a atras atenţia aleşilor să nu mai adopte legi care pun presiune pe bugetul pe anul viitor, pentru că situaţia în acest moment este extrem de dificilă, iar "bugetul României pe 2020 nu mai suportă nicio cheltuială în plus".

La finalul celor trei şedinţe, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care a prezidat plenul reunit, a anunţat că, în conformitate cu legea, începând de astăzi curge termenul de 3 zile în care poate fi depusă moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Detalii în materialul video din Parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne