Guvernul R. Moldova va distribui elevilor 10 mii de laptopuri, procurate cu sprijinul Băncii Mondiale

Calculatoare procurate de Guvernul R.Moldova cu sprijinul Băncii Mondiale
Calculatoare procurate de Guvernul R.Moldova cu sprijinul Băncii Mondiale (gov.md)

Ministerul Educaţiei va repartiza 10 000 de laptopuri în 35 de raioane din Republica Moldova, care vor ajunge la elevii din clasele V-XII, fiind asigurată astfel tehnică de calcul pentru ca aceştia să poată avea acces la studii în regim online. Această cantitate ar acoperi integral necesităţile elevilor moldoveni din ciclul gimnazial şi liceal.

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a recepţionat, miercuri, primul lot în număr de 2400 de laptopuri, achiziţionat prin intermediul Proiectului „Reforma Învăţământului în Moldova” (PRIM), sprijinit de Banca Mondială.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, calculatoarele urmează a fi distribuite miercuri în raioanele din ţară, iar săptămâna viitoare va fi livrat şi cel de-al doilea lot, în număr de 7 600 unităţi.

Directorii instituţiilor de învăţământ general din R. Moldova au informat că 9484 de elevi din clasele V-XII au nevoie de un calculator pentru a se conecta la lecţiile online.

Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC), Lilia Pogolşa, a notat că pandemia a impus reorganizarea procesului de învăţământ – în regim online, fapt ce a adus în prim plan problema dotării elevilor cu tehnica necesară. Aceasta a mulţumit echipei PRIM şi Băncii Mondiale pentru realocarea a 3,5 milioane de dolari în vederea procurării tehnicii de calcul.

Costul total al achiziţiei este de 2 914 200 de dolari. Totodată, cu suportul Băncii Mondiale, urmează a fi dotate 160 de laboratoare de fizică şi chimie din instituţiile de învăţământ din ţară.

Conducerea MECC a ţinut să sublinieze că este nevoie de încă 10 000 de calculatoare pentru a asigura pe deplin şi accesul elevilor din clasele primare la studiile online.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe