Guvernul R. Moldova a aprobat noi măsuri de susţinere a veteranilor de război

Veterani ai războiului de pe Nistru.
Veterani ai războiului de pe Nistru. (gov.md)

Perioada de participare la acţiunile de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova va fi calculată în mărime triplă la stagiul total de cotizare necesar acordării dreptului la pensie. O decizie în acest sens a fost aprobată de către Cabinetului de miniştri de la Chişinău.

Astfel, Guvernul informează că prevederea va fi aplicată în cazul participanţilor la acţiunile de luptă de pe Nistru, cu prezentarea legitimaţiei de veteran de război de model nou şi a unui certificat, cu indicarea perioadei de participare la acţiunile de luptă, eliberate de către Ministerul Apărării.

Documentul, elaborat de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, vine să susţină veteranii războiului de pe Nistru şi membrii familiilor acestora, în contextul comemorării a 30 de ani de la acţiunile de luptă, desfăşurate în perioada 2 martie – 13 august 1992.

Cheltuielile pentru implementarea proiectului urmează a fi acoperite din contul mijloacelor financiare prevăzute în bugetul pentru anul 2022.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe