Guvernul a adoptat proiectul de buget pe 2021. Cîţu a ieşit în conferinţă de presă după şedinţă

Florin Citu - gov.ro
Florin Citu - gov.ro (Epoch Times România)

Guvernul Cîţu a adoptat, vineri seară, legea bugetului de stat pentru anul 2021, actul normativ urmând să ajungă acum în Parlament pentru dezbatere şi aprobare. La finalul şedinţei de la Palatul Victoria, premierul Florin Cîţu a ieşit în conferinţă de presă pentru a da explicaţii pe această temă.

"În şedinţa de astăzi nu au fost modificări importante, deficitul rămâne acelaşi. Am să vă citesc din Legea plafoanelor - din bugetul general consolidat, cheltuielile totale sunt 397.515 milioane de lei şi cheltuielile de personal 109.511 milioane de lei. La bugetul de stat, cheltuielile totale sunt de 223.702 milioane de lei, iar cheltuielile de personal sunt 55.834,9 milioane de lei. Deficitul bugetului general consolidat, sau soldul bugetului consolidat este de 80.000 milioane lei. Nu s-a modificat nimic. Şi tot astăzi am aprobat şi evoluţia deficitului structural anual al administraţiei publice, în 2021 este vorba de despre estimări structurale 7,42, în 2022 - 6,07 şi în 2023 - 4,83. Este vorba despre soldul structural, acesta se calculează relativ la PIB-ul potenţial", a declarat Cîţu.

Potrivit prim-ministrului, în şedinţa de Guvern au fost câteva modificări, "transferuri" la unele capitole.

"De exemplu, din fondul de rezervă au fost făcute câteva transferuri pentru finanţarea unor obiective de investiţii care erau incluse în anumite anexe. În rest nu au fost schimbate, aşa cum am prezentat, bugetul rămâne în parametri iniţiali şi el merge în Parlament pentru dezbatere", a precizat Cîţu.

Şeful Executivului a estimat că proiectul ar putea ajunge "în acest weekend" în Parlament, apoi depinde de Biroul Permanent.

"Eu sper să fie cât mai repede (pus pe ordinea de zi)", a adăugat Florin Cîţu.

Declaraţiile integrale în materialul video.