Grecia îşi va redeschide graniţele pentru turişti. Năsui anunţă condiţiile de deplasare

Claudiu Nasui - gov.ro
Claudiu Nasui - gov.ro (Epoch Times România)

Grecia îşi redeschide graniţele pentru turism începând cu 16 aprilie, iar românii care vor să călătorească acolo trebuie să aibă un test PCR negativ sau un certificat de vaccinare sau să completeze un formular de localizare online, a anunţat luni, la Antena 3, ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

“Am discutat chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România şi, din 16 aprilie, graniţele Greciei se vor redeschide pentru turism, evident, cu nişte condiţii, şi acelea sunt un formular pe care dânşii îl au şi acum, de localizare, şi este uşor completabil pe internet, sau cu certificat de vaccinare sau cu test negativ PCR. O veste bună.

Sunt două momente: momentul intrării în Grecia şi momentul revenirii în România. La momentul plecării în Grecia, turiştii români care ar dori să plece acolo ar avea nevoie de acest document care există şi acum pe net, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Aşteptăm şi noi mai multe informaţii de la greci, pentru că sunt regulile lor. Eu am discutat cu ambasadoarea, mi-a zis test PCR, probabil cu un termen oricum rezonabil, deci nu cred că vor fi probleme acolo”, a afirmat Năsui.

În ceea ce priveşte revenirea în ţară, ministrul a precizat că nu este nicio problemă în cazul în care Grecia nu se află pe lista CNSU a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat.

“Dacă totuşi este [pe acea listă – n.r.], şi cetăţeanul român este vaccinat, şi prin vaccinare înseamnă 10 zile de la rapel, de la a doua doză, intră fără carantină, deci n-are nicio problemă, se întoarce fără carantină. Dacă nu are vaccinul, dar a fost bolnav de covid în ultimele 90 de zile, lucru pe care îl poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea, nu intră în carantină”, a adăugat Năsui.