Grapini pierde procesul intentat de un "diasporean" trimis să plătească "taxa de prost" la sediul USR

Maria Grapini
Maria Grapini (Epoch Times România)

Europarlamentarul Maria Grapini a pierdut procesul în care a fost dată în judecată de un român, Tribunalul Bucureşti obligând-o pe Grapini să-i plătească reclamantului stabilit în America daune morale de 5.000 de lei, informează Ziare.com.

Concret, un român din diaspora a dat-o în judecată pe Grapini, cerându-i daune morale de 150.000 de lei pentru el şi 150.000 de lei pentru soţia sa, după ce europarlamentara distribuise o postare pe Facebook prin care „diasporenii” erau informaţi, cu ocazia mitingului din 10 august 2018, că „taxa de prost se plăteşte la sediul USR”, iar „fără certificat de prost nu puteţi participa la miting”.

"Diasporeanul" o acuză pe Grapini că la mitingului diasporei din 10 august 2018 „pârâta (n.r. Maria Grapini) a preluat şi postat următorul mesaj pe pagina sa de socializare Facebook: „Informăm diasporenii că taxa de prost se plăteşte la sediul USR. Fără certificat de prost nu puteţi participa la miting”.

Reclamantul a arătat, în procesul deschis la Tribunalul Bucureşti, că el şi soţia sa „fac parte din diasporă şi că au fost discriminaţi şi vătămaţi de pârâtă, iar probele şi formele discriminării constau în aviditatea după putere politică şi economică şi naţionalismul, pârâta nerespectând valorile constând în personalitatea umană, demnitatea umană, existenţa fizică a omului, sănătatea şi integritatea corporală, cinstea, demnitatea, onoarea, prestigiul profesional, libertatea, democraţia, egalitatea, statul de drept şi drepturile omului consolidate prin Carta Drepturilor Fundamentale”.

Bărbatul care a dat-o în judecată pe Grapini a mai arătat că aceasta „a săvârşit fapta de discriminare prin discursurile sale periculoase, antiumanitare, antidemocratice, anticonstituţionale, anti Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, Convenţia Europeană a Drepturilor Omului şi a Libertăţilor Fundamentale”.

„Discriminarea s-a produs prin instigarea în public pentru prejudicierea cu intenţie, cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă şi cu ură împotriva familiilor din diasporă”, a mai afirmat reclamantul. „Diasporeanul” a mai subliniat că „are peste 80 ani, boala sa cardiacă s-a agravat mult mai rău, iar demnitatea sa a fost distrusă prin nerespectarea onoarei”.

Judecătorii o obligă pe Grapini să publice sentinţa pe pagina sa de Facebook. Sentinţa nu este definitivă.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne