Grapini le cere românilor să voteze "oamenii noi şi necompromişi" din partidul lui Dan Voiculescu

Europarlamentarul Maria Grapini
Europarlamentarul Maria Grapini (Epoch Times România)

Europarlamentarul Maria Grapini, unul dintre oamenii lui Dan Voiculescu de la PPU-sl, le-a cerut românilor, via Radio Timişoara, să voteze "oamenii noi şi necompromişi" din partidul fondatorului Antenelor, mogul condamnat penal la 10 ani de închisoare într-un dosar cu prejudiciu de 60 de milioane de euro.

"Am argumentat, de multe ori, în spaţiul public, de ce trebuie să se amâne alegerile parlamentare. Dacă, totuşi, s-a luat decizia organizării, în ciuda pandemiei, a alegerilor, vreau să spun cetăţenilor de ce trebuie să mergem la vot. Dacă nu vom merge la vot, dacă ne vom mulţumi doar să spunem că Parlamentul nu este bun, că toată clasa politică nu este bună, că sunt aceiaşi politicieni, şi nu mergem la vot să alegem altfel, oameni noi în politică, nu vom putea aştepta o schimbare în bine. În aceste condiţii, vom avea, timp de patru ani, un Parlament indecis, cum a fost şi acesta, care nu îşi ia în serios rolul de legiferare şi care nu este, cu adevărat, reprezentantul cetăţenilor pentru că, să nu uităm, Parlamentul este cea mai reprezentativă instituţie. Vom avea, în continuare, un Parlament care întârzie adoptarea unor măsuri importante şi care are o prioritate greşită în privinţa legislaţiei", a transmis Grapini, citată de cronicaromana.net.

Deputatul european ales pe listele PSD-ului condus la vremea respectivă de Liviu Dragnea s-a declarat nemulţumită de prestaţia actualului Parlament.

"Mai mult, vedem că, după patru ani, nu am reuşit să facem ceva pentru a readuce românii acasă. De asemenea, nu am reuşit să creăm locuri de muncă, în propria ţara, să dezvoltăm IMM-urile şi să reuşim, ca atare, să reducem şomajul în rândul tinerilor, prin crearea de noi locuri de muncă pentru aceştia. De aceea, Partidul Puterii Umaniste a propus în circumscripţia judeţului Timiş – şi, personal, m-am ocupat de mai multe judeţe printre care şi Timiş – oameni noi, oameni care nu au mai candidat pentru un loc de parlamentar. Dar fiecare om în parte, pe parcursul campaniei electorale, se poate interesa cine sunt candidaţi înscrişi în cursă. Noi am ales oameni care au reuşit în profesia lor, fie că vorbim de oameni de afaceri, de profesori sau ingineri. Am mers pe ideea de a avea un segment de oameni tineri care au performat în profesia lor şi care nu sunt compromişi", a declarat Grapini.

Liderul PPU-sl pretinde că partidul său are "o ofertă electorală competitivă", astfel că "cetăţenii din circumscripţia Timiş au pe cine alege".

"Dacă nu sunt mulţumiţi de PSD, PNL, PMP şi alte partide parlamentare care au, mai mult sau mai puţin, gradul lor de vinovăţie pentru situaţia de acum, cetăţenii au posibilitatea să aleagă oameni noi. În caz contrar, această situaţie se va perpetua şi în următorii patru ani. În faţa abuzurilor din sistemul judiciar, PPU-sl a pus printre priorităţile sale legislative – dar pentru asta trebuie să ajungem în Parlament – o lege a răspunderii magistraţilor. De asemenea, dacă oamenii se plâng astăzi de dezastrul din Sănătate, Partidul Puterii Umaniste a pus ca prioritate o reevaluare a sistemului de Sănătate şi punerea în aplicare a prevederii din Constituţie potrivit căreia toţi oamenii trebuie să aibă acces la serviciile de sănătate. Dar trebuie, în primul rând, să existe prevenţie şi o infrastructură, atât în mediul rural cât şi urban, pentru toţi cetăţenii", a conchis Grapini.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne