Gîrbovan rămâne judecătoare. CSM i-a aprobat retragerea demisiei

Dana Gîrbovan, şefa Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România.
Dana Gîrbovan, şefa Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Secţia pentru judecători a CSM a aprobat marţi, cu 8 voturi "pentru"şi unul "împotrivă", cererea Danei Gîrbovan de retragere a demisiei din magistratură. În consecinţă, Dana Gîrbovan, magistrata pe care preşedintele Iohannis a refuzat să o numească ministru al Justiţiei, va rămâne judecător la Curtea de Apel Cluj şi preşedinte al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, relatează Digi24.

Reamintim că Dana Gîrbovan a demisionat din magistratură după ce premierul Dăncilă i-a propus să fie ministru al Justiţiei. Ulterior, CSM a aprobat în şedinţa de la începutul săptămânii trecute "înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin demisie, a doamnei Dana Cristina Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj, conform art. 65 alin 1, lit a din legea 303 din 2004".

Însă preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, nu a trimis la Palatul Cotroceni decizia Secţiei pentru Judecători a Consiliului care a votat în unanimitate plecarea din magistratură a judecătoarei Dana Gîrbovan, informa în urmă cu câteva zile românia.europalibera.org.

Aşadar, preşedintele Klaus Iohannis nu a putut semna decretul de eliberare din funcţia de magistrat a Danei Gîrbovan, întrucât la Cotroceni a ajuns doar cererea acesteia de demisie, dar nu şi hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM care îi aproba demisia, aşa că magistrata a putut reveni asupra deciziei de a pleca din magistratură după ce Iohannis a refuzat tranşant să o numească în postul deţinut cândva de Florin Iordache, Tudorel Toader etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne