Ghinea, apel către PSD: Dacă nu ratificăm PNRR luna aceasta, blocăm Comisia Europeană să se împrumute în iunie

Cristian Ghinea - gov.ro
Cristian Ghinea - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a lansat luni seara, la TVR, un apel către social-democraţi pentru ca săptămâna viitoare PNRR să fie ratificat în Parlament şi a precizat că aşteaptă să vadă rezultatele discuţiilor dintre premierul Florin Cîţu şi liderul PSD Marcel Ciolacu.

"Aştept să văd rezultatul convorbirilor dintre premierul Cîţu şi domnul Ciolacu. Din partea PSD nu am văzut comentarii la obiect pe conţinutul planului, am văzut un comentariu că ar trebui să dăm 10% pentru Educaţie, se întâmplă deja, dăm 20% pentru Educaţie, deci s-a îndeplinit cererea PSD. Dacă mai sunt şi alte cereri, le discutăm concret”, a afirmat ministrul Ghinea citat de B1 TV.

Oficialul a amintit, totodată, că termenul pentru ratificarea PNRR în parlament este luna mai.

"Însă apelul meu către PSD este că săptămâna viitoare trebuie să avem ratificat în Parlament pentru că altfel ţinem în loc posibilitatea Comisiei Europene de a se împrumuta în runda din iunie. Deci Comisia Europeană vrea să iasă pe piaţă să se împrumute pentru a finanţa aceste planuri în iunie şi dacă nu ratificăm în cursul lunii mai facem această încurcătură nenecesară”, a explicat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Declaraţiile lui Ghinea vin în contextul în care şeful executivului, Florin Cîţu, a anunţat, luni, că se va întâlni cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, "săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare", pentru a discuta Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României.

”Am vorbit la telefon cu Marcel Ciolacu săptămâna trecută şi ne vom vedea, sper, cred că săptămâna aceasta la Guvern...o să îi fac o invitaţie oficială, să discutăm puţin pe tema PNRR-ului, să vedem dacă dintre priorităţile pe care le avem acolo sunt ... Nu m-am răzgândit, am luat decizia să ne vedem. [...] Încă nu este pus în agendă acest lucru, depinde şi de programul domnului Ciolacu, vom discuta dacă se poate săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare”, a declarat Cîţu.

Reamintim că social-democraţii au reacţionat dur după ce Guvernul a negat, luni, că premierul ar avea o întâlnire cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, aşa cum susţinuse acesta cu o seară în urmă, acuzând că "Ludovic Orban şi Florin Cîţu continuă să se comporte politicianist şi iresponsabil în această situaţie critică pentru România". Detalii aici.

Cu o zi în urmă, şeful PSD anunţa, la Antena 3, că urmează să discute azi cu premierul Florin Cîţu despre PNRR. "Prim-ministrul nu are astăzi în program o întâlnire cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. O astfel de întâlnire nu se află nici pe agenda din această săptămână", a transmis Executivul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne