George Soros donează un milion USD către organizaţia care cere abolirea poliţiei şi a închisorilor

Un poster care promovează un mesaj împotriva miliardarului George Soros este afişat în oraşul Szekesfehervar, Ungaria, 6 iulie 2017.
Un poster care promovează un mesaj împotriva miliardarului George Soros este afişat în oraşul Szekesfehervar, Ungaria, 6 iulie 2017. (Attila Kisbenedek/AFP/Getty Images)

Miliardarul George Soros a direcţionat un milion de dolari către un grup de extremă stânga care încearcă să reducă finanţarea către departamentele de poliţie din SUA, potrivit înregistrărilor federale.

Soros a transmis fondurile către PAC Color of Change pe 14 mai, a informat Washington Free Beacon pe 22 iulie, citând înregistrările Comisiei Electorale Federale (FEC).

Contribuţia făcută de Soros către Colors of Change a fost cea mai mare donaţie a miliardarului în ciclul electoral 2021.

Color of Change, care se descrie ca un grup de justiţie rasială, a solicitat frecvent tăierea fondurilor departamentelor de poliţie din Statele Unite, inclusiv desfăşurarea unei campanii online pentru reducerea finanţării secţiilor de poliţie după moartea lui George Floyd şi Breonna Taylor.

O petiţie pe site-ul grupului spune: „ACŢIONATI: Reduceţi fondurile poliţiei şi investiţi acum în comunităţi” şi „investiţi în comunităţi negre ... lăsaţi poliţia fără bani”.

Citiți și EXCLUSIV. Trevor Loudon: Organizatorii revoltelor din SUA au legături importante cu China

Vara trecută, când Consiliul municipal din Minneapolis a luat în considerare dizolvarea departamentului său de poliţie în mijlocul demonstraţiilor şi revoltelor Black Lives Matter, şeful Color of Change, Rashad Robinson, a emis o declaraţie în sprijinul acestei intenţii.

„Poliţia este o instituţie violentă care trebuie abolită”, spunea Robinson la acea vreme. „Ne imaginăm o ţară în care există suficienţi bani pentru educarea copiilor noştri, îngrijirea bolnavilor noştri şi hrănirea celor care sunt instabili din punct de vedere financiar. Tăierea finanţării poliţiei permite această viziune.”

Deşi campania împotriva poliţiei a pierdut din sprijinul public şi politic în ultimul an, pe fondul unei creşteri semnificative a criminalităţii violente în marile zone metropolitane, un director de campanie Color of Change a declarat unui ziar în iunie că organizaţia nu mai vrea poliţie sau închisori.

Citiți și Anul Zero

În 2019, Open Society Foundations, a oferit mai mult de un milion de dolari către Colors of Change, în mai multe tranşe, potrivit site-ului web al fundaţiei.

Începând cu vara trecută, crimele violente, inclusiv omuciderile, violurile şi jafurile au crescut ca frecvenţă în numeroase oraşe importante, ceea ce a făcut ca unii politicieni, care anterior au sprijinit mişcarea, să încerce să se distanţeze de campanie.

Oficialii de la Color of Change şi Open Society Foundations nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii formulată de The Epoch Times.