George Copos se plânge că este calomniat

Prezent vineri la Tribunal Bucureşti unde se judecă un nou termen în dosarul Loteria 2, George Copos, recent eliberat de după gratii, s-a plâns că a fost calomniat brutal în legătură cu una din cărţile pe care susţine că le-a scris cât a stat în închisoare
George Copos, finanţator echipa de fotbal Rapid Bucureşti (Epoch Times România)
Loredana Diacu
10.04.2015

Prezent vineri la Tribunal Bucureşti unde se judecă un nou termen în dosarul Loteria 2, George Copos, recent eliberat de după gratii, s-a plâns că a fost calomniat brutal în legătură cu una din cărţile pe care susţine că le-a scris cât a stat în închisoare.

”Sunt obligat să vă răspund la câteva întrebări având în vedere că în ultimele zile am fost calomniat brutal. Astăzi voi avea un raport de plagiat de la o firmă de specialitate, privind cartea mea, Alianţe Matrimoniale şi vă voi transmite şi vouă. Am toată consideraţia pentru munca lui (n.r. Cătălin Parfene), dar trebuie să spun că o carte nepublicată nu poate fi plagiată. Când stai între patru pereţi, este extrem de important să munceşti în aceste condiţii. Când voi avea raportul de plagiat, voi lua măsurile în consecinţă, pentru că prea mulţi acoperiţi şi-au vărsat veninul asupra mea. Haideţi să vedem care e raportul de plagiat. Dacă raportul e sub 3 - 4%, înseamnă că voi m-aţi calomniat”, a declarat Copos, citat de B1 TV.

Amintim că marţi, magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis cererea omului de afaceri George Copos în care solicită eliberarea condiţionată, acesta fiind în prezent liber. În timpul procesului, George Copos a cerut eliberarea din închisoare, motivând că a câştigat peste 200 de zile în anul în care a fost în detenţie şi faptul că a scris cinci cărţi, una de istorie şi patru de turism, a muncit la atelierul de tâmplărie şi s-a înscris la toate activităţile Penitenciarului Rahova.

Legat de una dintre cele cinci cărţi, au apărut însă suspiciuni de plagiat după ce istoricul Cătălin Parfene a semnalat că lucrarea lui Copos are acelaşi nume cu lucrarea sa de master iar profesorul care ar fi coordonat ambele lucrări este acelaşi, respectiv prof. univ. dr. Stelian Brezeanu, actualmente pensionar, retras la ţară şi de negăsit.

Suspiciunile că afaceristul ar fi plagiat cartea au fost amplificate de faptul că lucrarea acestuia a fost de negăsit atât în librării cât şi online, un reprezentant al editurii care s-a ocupat de lucrare relatând că toate cărţile au fost ridicate după ce au ieşit din tipar, cel mai probabil de către autor. Mai multe pe acest subiect, puteţi citi aici.

Mai multe informaţii despre dosarul Loteria II puteţi accesa aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor