"Generaţia Geoană ar face bine să stea în 2024 acasă" - Preda îi dă o replică acidă adjunctului NATO

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Epoch Times România)

Cristian Preda, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, a comentat ironic ultima ieşire în public a adjunctului NATO Mircea Geoană, care a propus un nou Proiect Naţional într-un discurs de viitor prezidenţiabil.

"Deşi, cu puţin timp în urmă, declarase că nu se amestecă în politica domestică înainte de a-şi sfârşi mandatul de adjunct al secretarului general al NATO, despre care nimeni nu ştie în ce constă de fapt, Mircea Geoană a anunţat deunăzi că are un Nou Proiect Naţional. Acest NPN ar fi produs nu în nume propriu, ci în numele unei generaţii", a precizat Cristian Preda.

Fostul europarlamentar a atras atenţia că Mircea Geoană nu a spus exact care este această generaţie la care se referă.

"Nu ne-a spus care e această generaţie. Să fie cea a fiilor de nomenclaturişti militari ai PCR care au fost recrutaţi în 1990 în MAE, deşi erau ingineri? Să fie generaţia bravilor rrromâni care şi-au făcut doctoratul nu petrecând mii de ore în biblioteci, ci exact în perioada când erau miniştri? Ori cea a candidaţilor la Cotroceni susţinuţi de miliardari ai tranziţiei ajunşi apoi în puşcărie? Generaţia Geoană ar face bine să stea în 2024 acasă. Dacă vrea, totuşi, să trimită pe cineva la urne, nu va câştiga nici măcar iluzia a şase ore de preşedinţie, de seara până dimineaţa", a afirmat Cristian Preda.

Reamintim că secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice, Mircea Geoană, a vorbit, joi, despre "paradoxul românesc" şi necesitatea unui nou Proiect Naţional, într-un discurs care pare să confirme scenariul potrivit căruia Geoană, cândva perdant în faţa lui Băsescu, se pregăteşte din nou să intre în cursa pentru Cotroceni. Astfel, fostul candidat la preşedinţia ţării a pistonat pe ideea reinventării României printr-un radicalism sănătos. Detalii aici.