G4Media: Cancelarul Austriei a propus martie 2023 ca dată pentru aderarea României la Schengen

Karl Nehammer
Karl Nehammer (Getty Images)

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a avansat miercuri într-o şedinţă cu uşile închise a PPE luna martie 2023 ca posibilă dată de aderare a României la spaţiul Schengen, au declarat pentru G4Media surse politice.

Totodată, Nehammer a făcut referire la presupuse ”presiuni” asupra firmelor austriece din România, după ce europarlamentarul Rareş Bogdan a invocat legăturile economice puternice între cele două ţări.

”Mă declar surprins dacă se va întâmpla. Misiunea noastră e să ne apărăm companiile. Temele ar trebui să rămână separate, economia cu economia şi securitatea cu securitatea”, ar fi declarat cancelarul Nehammer, potrivit informaţiilor G4Media.

Discuţia din şedinţa PPE a fost extrem de tensionată, potrivit informaţiilor G4Media, după ce cancelarul austriac a anunţat că se opune intrării României şi Bulgariei în Schengen, pe motiv că migranţii ilegali ar trece spre Austria prin cele două ţări.

”Înţeleg că se face din ce în ce mai mare presiune pe companiile austriece din România, care sunt angajatori importanţi, investitori mari. E o temă de economie politică, nu de securitate. Am informat şi am cerut ca dacă vor exista situaţii în care firmele austriece vor fi supuse la presiuni, ele trebuie să informeze imediat. Am informat şi misiunile internaţionale, iar misiunea noastră e să ne apărăm companiile. Mă declar surprins de o asemenea manieră de acţiune dacă aşa se va întâmpla, pentru că UE e mai mult decât Schengen. Noi am aderat la o uniune economică şi temele ar trebui să rămână aşa cum sunt: economia cu economia şi securitatea cu securitatea. E o problemă nu doar a Austriei, ci e europeană”, a afirmat Nehammer.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne