Fum alb după negocieri. Orban, încrezător că guvernul va fi votat în Parlament. Mai urmează însă un hop

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a anunţat marţi, la finele discuţiilor cu USR, că a ajuns la un acord cu partidul lui Dan Barna. Liderul PNL a mai declarat că în genere negocierile cu partidele care au susţinut moţiunea au mers bine şi că vor exista acorduri politice cu fiecare dintre acestea în parte.

Declaraţiile lui Orban vin spre finele celei de-a doua runde de negocieri cu partidele, căci mâine liderul PNL urmează să discute cu Pro România.

În urma acestei noi runde de negocieri, Orban s-a declarat încrezător că şansele ca guvernul său să primească votul de învestitură sunt mari.

"Am avut discuţii cu reprezentanţii PMP, ALDE, UDMR şi USR. Negocierile au decurs bine, ne-am înţeles aproape în toate punctele, cu aproape fiecare formaţiune politcă am convenit un cadru de colaborare care va fi materializat sub forma unor înţelegeri. (...) Suntem practic pe drumul bun, am făcut paşi serioşi înainte", a declarat Orban.

Referitor la discuţiile cu USR, Orban a precizat că au fost abordate teme care vizează protecţia mediului, reforme în justiţie, reforme electorale etc.

"Trebuie să mărturisesc că a fost o discuţie foarte bună în care a fost o dorinţă de înţelegere din ambele părţi şi de a ajunge la un acord care va fi supus validării organismelor statutare ale celor două partide. Am avut o discuţie legată şi privitor la propunerile de miniştri şi în orice domeniu, în orice minister au solicitat numele, le-am dat acest nume şi mai mult decât atât am şi stabilit că în momentul deciziei finale vom avea o discuţie telefonică", a declarat Ludovic Orban.

Cât despre discuţiile cu ALDE şi UDMR, Ludovic Orban a declarat că vor fi parafate înţelegeri care vor cuprinde mai multe puncte, precum menţinerea cotei unice de impozitate, corectarea OUG 114 etc.

Premierul desemnat a precizat că singurele discuţii care nu au fost finalizate cu un acord sunt cele cu PMP, care a cerut intrarea la guvernare şi un minister pentru relaţia cu Republica Moldova, în condiţiile în care liberalii consideră că înfiinţarea unui departament în subordinea premierului pentru relaţia cu Republica Moldova este suficient. Pe de altă parte, Orban s-a declarat încrezător că PMP va susţine guvernul său.

Declaraţiile integrale ale lui Ludovic Orban pot fi urmărite în materialul video.