Franţa interzice zborurile pe distanţe scurte, în numele schimbărilor climatice, şi trimite oamenii să ia trenul

(Pixabay)

Franţa interzice zborurile interne pe distanţe scurte atunci când există o opţiune regulată şi frecventă să folosească trenul, care durează mai puţin de două ore şi jumătate, după ce o lege privind clima din 2021 - nr. 2021-1104 - a primit aprobarea Comisiei Europene (CE).

Articolul 145.I din lege interzice zborurile de pasageri "pe toate rutele aeriene de pe teritoriul francez atunci când există mai multe legături feroviare directe pe zi de mai puţin de două ore şi jumătate", potrivit deciziei Uniunii Europene (pdf). În consecinţă, cele trei rute între Paris-Orly şi Bordeaux, Nantes şi Lyon nu vor mai fi deservite de zboruri de pasageri.

Celelalte rute de zbor propuse de legislatorii francezi - între staţia aeroportului Paris-Charles de Gaulle şi Bordeaux şi Nantes; Paris-Charles de Gaulle şi Rennes şi Lyon; şi Paris-Charles de Gaulle şi Lyon-Marseille - sunt autorizate să continue din cauza orarelor mai lungi şi nepotrivite ale trenurilor.

Potrivit CE, "îmbunătăţirile serviciilor feroviare în viitor" vor permite de asemenea "interzicerea acestor rute aeriene".

"Acesta este un pas major înainte şi sunt mândru că Franţa este un pionier în acest domeniu", a declarat Clément Beaune, ministrul francez al Transporturilor, într-o declaraţie pentru The Telegraph.

Politicienii Partidului Verde au salutat interzicerea zborurilor.

"Interzicerea în Franţa a zborurilor pe distanţe scurte, acolo unde există legături rapide cu trenul, este un pas mic, dar este unul în direcţia cea bună", a declarat Thomas Gelin, responsabil cu campania pentru climă a Greenpeace în UE, pentru publicaţia citată.

Însă unii politicieni ai Partidului Verde doresc să extindă interdicţia pentru a acoperi călătoriile cu trenul de patru ore, în timp ce alţi legislatori europeni speră să extindă acoperirea la întregul continent cu viitoarele noi linii de cale ferată, cum ar fi proiectul TEN-T al Uniunii Europene.

Opoziţie faţă de norma privind schimbările climatice, vreun impact real?

Detractorii noii reguli, cum ar fi Net Zero Watch, au comentat într-o postare pe Twitter: "Încă o libertate pe care Net Zero ne-o va lua. #CostOfNetZero", urmată de un comentariu al profesorului Jordan Peterson, care a scris: "Aşteptaţi-vă la mult mai mult de atât....".

Atunci când legislatorii francezi au propus prima dată regula în 2021, Uniunea Aeroporturilor Franceze precum şi filiala europeană a Consiliului Internaţional al Aeroporturilor s-au opus, ceea ce a determinat Comisia Europeană să se implice în această problemă şi să se pronunţe în acest sens.

CE a remarcat că noua regulă nu va avea un impact prea mare asupra mediului, deoarece traficul aerian pe rutele respective a scăzut considerabil de la oprirea pandemiei.

"Interzicerea zborurilor pe aceste rute nu va duce, prin urmare, la o reducere efectivă a emisiilor. Totuşi, pot fi generate beneficii de mediu necuantificabile, deoarece transportatorii aerieni potenţial interesaţi să opereze pe aceste rute vor fi împiedicaţi să o facă", a precizat Comisia în raport.

Franţa este prima ţară europeană care încearcă să interzică zborurile pe distanţe scurte invocând schimbările climatice.

Aproximativ 60% din trenurile de mare viteză şi interurbane au fost anulate în Franţa în timpul unei greve de trei zile care a avut loc recent, ceea ce a dus la perturbări majore ale transportului feroviar în ţară. Doar patru din 10 servicii normale au funcţionat ca de obicei pe liniile de mare viteză TGV, Ouigo şi Intercité.