Fostul şef al comunităţii de informaţii americane: Pentagonul va publica un raport despre observarea de OZN-uri

John L. Ratcliffe
John L. Ratcliffe (Gabriella Demczuk-Pool/Getty Images)

Fostul director al Biroului de informaţii naţionale John Ratcliffe a declarat, pentru canalul Fox News, că au existat numeroase incidente în care au fost observate OZN-uri „în toată lumea” - inclusiv mişcări „pentru care nu avem tehnologia” - şi că SUA vor publica în curând un raport pe această temă, potrivit Sky News.

Ratcliffe, care a lucrat în timpul administraţiei Trump, a vorbit cu Fox News despre viitorul raport.

Citiți și Senatori americani cer publicarea de date despre OZN-uri şi extratereştri

"Există mult mai multe observaţii decât au fost publicate", a spus el. „Unele dintre acestea au fost declasificate şi, atunci când vorbim despre observări, vorbim despre obiecte care au fost văzute de piloţii Marinei sau ai Forţelor Aeriene, sau au fost captate de sateliţi, obiecte ce parcurg traiectorii sau desfăşoară acţiuni dificil de explicat, mişcări care sunt greu de replicat, deoarece nu avem tehnologie pentru aşa ceva - sau care călătoresc la viteze peste cea a sunetului, fără un boom sonor".

„Căutăm întotdeauna o explicaţie plauzibilă” atunci când observăm fenomene aeriene neidentificate, a precizat Ratcliffe.

„Când vorbim despre observaţii, celălalt lucru pe care îl voi spune este că nu implică doar un pilot sau doar un satelit sau o colecţie de informaţii”, a afirmat Ratcliffe.

Citiți și Drive: Marina americană ar avea tehnologie asemănătoare OZN-urilor şi ar testa modificări ale spaţiu-timpului

„De obicei avem mai mulţi senzori care detectează aceste lucruri şi astfel, din nou, unele dintre acestea sunt doar fenomene inexplicabile şi sunt de fapt destul de multe, mai multe decât au fost făcute publice”.

„Vremea poate provoca tulburări, tulburări vizuale, uneori ne întrebăm dacă adversarii noştri au sau nu tehnologii care sunt puţin mai avansate decât credeam sau realizam noi”. „Dar există cazuri în care nu avem explicaţii plauzibile pentru unele lucruri pe care le-am văzut”.

Citiți și Pentagonul publică videoclipuri cu OZN-uri, recunoaşte că aparţin Marinei şi că sunt reale - video

Ratcliffe a declarat că un raport va fi emis de Pentagon, secretarul pentru apărare şi directorul serviciilor de informaţii naţionale până la 1 iunie. Pentagonul a declasificat recent trei videoclipuri realizate de piloţii marinei americane care ilustrau OZN-uri în acţiune.