Fostul premier Ponta devine oficial şef de fundaţie

Cândva şef al unui Guvern cu o deosebită apetenţă pentru relaţiile cu China, apetenţă care a mers până la coborârea steagurilor UE şi NATO din Parlament, premierul Ponta a devenit şeful unei fundaţii axate tot pe proiecte cu China.
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Ana Ion
21.01.2016

Fostul premier Victor Ponta a devenit, oficial, şef de fundaţie. Judecătoria Sectorului 5 a aprobat, joi, cererea de acordare a personalităţii juridice Asociaţiei "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020", conduse de fostul şef al Executivului, Ponta, relatează stiripesurse.ro.

Reamintim că fostul premier a depus pe 9 ianuarie la Judecătoria Sectorului 5 o cerere în care solicită judecătorilor să admită acordarea personalităţii juridice Asociaţiei "Black Sea Regional Cooperation Projects 2020". Săptămâna trecută, magistraţii au amânat decizia deoarece reprezentantul fundaţiei nu ar fi depus toate actele necesare.

Asociaţia - care-l va avea ca preşedinte pe Ponta iar ca vicepreşedinţi pe doi foşti miniştri: Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătăţii, şi Daniel Constantin, fost ministru al Agriculturii - se va axa pe proiecte internaţionale, mai concret pe proiecte cu China. Potrivit unor surse citate de Hotnews.ro, prima conferinţă la care va participa asociaţia lui Victor Ponta va avea loc în China, ţară pentru care fostul premier a arătat o deosebită afinitate.

Nu doar că premierul s-a însurat cu Daciana Sîrbu la ambasada României la Beijing ci, în ultima perioadă a carierei sale de şef de Guvern, întreruptă de protestele declanşate de tragedia din Colectiv, Ponta călătorea frecvent în China, ţară căreia i-a ofertat cam tot ce însemna proiect energetic major, în condiţiile în care strategia energetică a ţării nu fusese încă adoptată iar intrarea ruşilor în Crimeea reamintea Europei că independenţa energetică este o problemă de siguranţă naţională.

De altfel, Ponta nu a părut să se formalizeze prea mult de respectarea alianţelor din care România era parte, astfel că, în noiembrie 2013, când premierul chinez Li Keqiang a venit la Bucureşti, guvernul Ponta a scandalizat opinia publică dând jos steagurile NATO şi UE din Parlament şi Guvern, pentru a le înlocui cu drapelul roşu al Chinei.

La câteva luni de la acest eveniment, Ponta a fost răsplătit de prietenii săi de la Beijing cu Marele Premiu al Casei Româno-Chineze, pentru promovarea dezvoltării relaţiilor dintre România şi China. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor