Foşti şefi din PMB vor ajunge parlamentari PSD. Vezi ce salarii uriaşe încasau de la bucureşteni [Newsweek]

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Doi dintre directorii unor companii subordonate Primăriei Municipiului Bucureşti candidează acum pentru PSD. Companiile pe care le-au administrat sunt într-o situaţie financiară dezastruoasă, dar ei au fost bine plătiţi, relatează Newsweek România.

Alexandru Burghiu a fost director la Termoenergetica, structura care ar trebui să le asigure bucureştenilor apa caldă şi căldura. Furnizarea acestor utilităţi a fost un eşec al administraţiei Firea, iar compania a reuşit ca, în nici doi ani, să acumuleze datorii de sute de milioane de lei.

Acum, Burghiu candidează în Ilfov, pentru PSD, pe o poziţie eligibilă pentru Camera Deputaţilor.

Din declaraţia sa de avere, reiese că bucureştenii i-au plătit peste 300.000 de lei, anul trecut: 104.000 de lei de la Radet, 96.000 de lei de la Termoenergetica, 65.000 de lei participarea în comisia care se ocupă de vânzarea spaţiilor comerciale şi 43.000 de lei de la compania municipală de parcuri şi grădini. La aceste venituri, se mai adaugă 37.000 de lei, indemnizaţia de la Metrorex, o companie de stat subordonată ministerului Transporturilor.

Soţia lui Burghiu are şi ea o slujbă bună la stat: 108.000 lei în anul 2019. Bijuteriile familiei sunt estimate la 300.000 de euro.

Şi fostul director al Societăţii de Transport Bucureşti, Hazem Kansou, candidează pentru PSD, la Bucureşti, pe listele pentru Senat.

Kansou a luat dor 80.000 de lei de la STB şi 72.000 de lei sub formă de indemnizaţii de la Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Soţia sa lucra la ADP Sector 4 - o instituţie controlată de primarul PSD Daniel Băluţă - unde avea un salariu anual de circa 88.000 de lei. Familia Kansou îşi construieşte o vilă de 430 mp în Tunari, în Ilfov.

„Primarul PSD Firea minte şi când spune că nu va avea de acum încolo să plătească transportul public şi căldura. Păi deja nu le-a plătit. Datoria STB-ului către ANAF este de 700 de milioane de lei, datoria Termoenergetica către ELCEN este de 500 de milioane de lei”, afirma, în august, actualul primar al Capitalei, Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne